Αισθητική οδοντιατρική με σύγχρονες τεχνικές για όλους

Αισθητική οδοντιατρική με σύγχρονες τεχνικές για να λύσουμε κάθ επρόβλημα στα δόντια μας. Όλοι οι άνθρωποι δεν γεννηθήκαμε με τέλεια οδοντοστοιχία, λαμπερό, φωτεινό χαμόγελο σαν αυτά που βλέπουμε στην τηλεόραση και στις διαφημίσεις. Αν ανήκετε στην κατηγορία αυτών που κοιτάζονται στον καθρέφτη και δεν τολμούν να χαμογελάσουν ούτε στον εαυτό τους επειδή τα δόντια σας δεν είναι τέλεια, κατάλευκα και συμμετρικά, τότε τα νέα είναι ευχάριστα. Η αισθητική οδοντιατρική με σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές, εύκολα, γρήγορα και ανώδυνα και στις μέρες μας με πολύ πιο οικονομικές τιμές από ό,τι παλαιότερα, προσφέρει άπειρες δυνατότητες για τη βελτίωση της οδοντοστοιχίας, της στοματικής υγιεινής και για το χαμόγελο των ονείρων σας.

Οι επιλογές και οι δυνατότητες είναι πάρα πολλές, ανάλογα βέβαια με τις απαιτήσεις, τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες σας. Λεύκανση, lifting, bonding δοντιών, είναι μόνο μερικές από τις σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές που έμπειροι και εξειδικευμένοι οδοντίατροι, οπως η κυρία Τάνια Χατζηπαναγιωτίδου, εφαρμόζουν με μεγάλη επιτυχία στις μέρες μας.

Όποιο και αν είναι το πρόβλημα που έχετε με τα δόντια σας, τα αποτελέσματα είναι πραγματικά εκπληκτικά και οι περισσότεροι ασθενείς που παίρνουν την απόφαση να ακολουθήσουν κάποια από αυτές τις μεθόδους αναρωτιούνται γιατί δεν το είχαν κάνει νωρίτερα. Μη διστάζετε λοιπόν και μην καθυστερείτε διότι στις μέρες μας δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να μην έχουμε σωστή στοματική υγιεινή και ένα πανέμορφο λαμπερό και φωτεινό χαμόγελο.

Λεύκανση δοντιών

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με μία βασική και ίσως απαραίτητη προϋπόθεση πριν κάνουμε οποιαδήποτε άλλη εργασία αισθητικής οδοντιατρικής. Η λεύκανση δοντιών είναι μία απλή, εύκολη, γρήγορη και ανώδυνη μέθοδος που μας βοηθάει να αποκαταστήσουμε σε πολύ μεγάλο βαθμό τη λάμψη και το χρώμα των δοντιών μας. Είναι πολλοί και διαφορετικοί οι παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα και την εμφάνιση των δοντιών μας. Το κάπνισμα, η ηλικία, η κατανάλωση τροφών με έντονες χρωστικές όπως ο καφές ή τα κεράσια, είναι παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν φθορά και να βάψουν τα δόντια μας. Επίσης πολλές φορές, η ελλιπής φροντίδα και περιποίηση των δοντιών έχει δυσάρεστες συνέπειες που αποτυπώνονται στην οδοντοστοιχία μας. Το πρώτο πράγμα που προσέχει ο απέναντί μας είναι το χαμόγελό μας, για αυτό είναι πολύ σημαντικό να φροντίζουμε τα δόντια μας ώστε να είναι λαμπερά και υγιή.

Η λεύκανση είναι μία πολύ αποτελεσματική μέθοδος και είναι ιδανική για να αποκτήσουμε πραγματικά λευκά όμορφα δόντια, εύκολα, γρήγορα και ανώδυνα. Η λεύκανση δοντιών με laser είναι ίσως η πιο συνηθισμένη διαδικασία αισθητικής οδοντιατρικής που πλέον εφαρμόζεται πολύ συχνα από τους οδοντιάτρους. Ουσιαστικά για να γίνει η λεύκανση δοντιών ο εξειδικευμένος οδοντίατρος τοποθετεί ένα ειδικό gel στα δόντια και εφαρμόζει το ειδικό λέιζερ. Ύστερα από περίπου μισή ώρα, το αποτέλεσμα είναι εμφανές. Πρόκειται για μία διαδικασία ανώδυνη, εύκολη, γρήγορη και ιδιαίτερα αποτελεσματική. Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας για το αποτέλεσμα της λεύκανσης δοντιών. Το  χαμόγελό σας πραγματικά θα αποκτήσει λάμψη και φως.

Λεύκανση δοντιών
Λεύκανση δοντιών

Εναλλακτική μέθοδος λεύκανσης δοντιών

Επίσης υπάρχει και μία εναλλακτική μέθοδος που μπορείτε να ακολουθήσετε ανάλογα με τις απαιτήσεις που έχετε. Η λεύκανση δοντιών μπορεί να γίνει στη σύγχρονη αισθητική οδοντιατρική εκτός από λέιζερ και στο σπίτι σας, στην άνεση του καναπέ σας. Πώς; Με ειδικό μασελάκι, το οποίο θα κατασκευάσει ο οδοντοτεχνίτης, αφού πρώτα ο οδοντίατρος πάρει τα μέτρα ώστε να εφαρμόζει αποκλειστικά και μόνο στη δική σας οδοντοστοιχία. Τα μασελάκια αυτά είναι φτιαγμένα από εύκαμπτο υλικό ώστε να εφαρμόζετε με ευκολία το τζελ και μετά να το τοποθετείτε στο πάνω και στο κάτω μέρος της οδοντοστοιχίας.

Η διαδικασία αυτή μπορεί να κρατήσει περίπου 10 ημέρες ανάλογα βέβαια με την κατάσταση στην οποία είναι τα δόντια σας και με το χρώμα που θέλετε να πετύχετε και το οποίο σίγουρα θα εκτιμήσει σωστά οδοντίατρος. Σίγουρα το αποτέλεσμα δεν είναι άμεσο όπως στη λεύκανση με λέιζερ, υπάρχει όμως το πλεονέκτημα ότι μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας στο σπίτι και σίγουρα είναι πιο οικονομική λύση. Επίσης είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι τα μασελάκια μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ξανά οπότε και αν χρειαστεί.

Bonding / λίφτινγκ δοντιών

Ακόμη μία μέθοδος που χρησιμοποιεί η σύγχρονη αισθητική οδοντιατρική είναι το bonding ή lifting δοντιών. Τι ακριβώς εννοούμε όταν μιλάμε για bonding και λίφτινγκ δοντιών? Μην αγχώνεστε και μην φαντάζεστε ότι πρόκειται για κάποια δύσκολη διαδικασία. Πρόκειται για μία πολύ απλή, εύκολη και γρήγορη διαδικασία με την οποία μπορείτε να αποκτήσετε όμορφο και λαμπερό χαμόγελο. Ουσιαστικά ο οδοντίατρος τοποθετεί στο μπροστινό μέρος του δοντιού μία λεπτή στρώση ρητίνης, που μοιάζει με σφράγισμα. Με το λίφτινγκ δοντιών έχετε τη δυνατότητα πραγματικά να μεταμορφώσετε το χαμόγελό σας.

Η μέθοδος αυτή μπορεί να αλλάξει τόσο το σχήμα όσο και το χρώμα των δοντιών και έτσι το αποτέλεσμα είναι πολύ εντυπωσιακό χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα και πολύ γρήγορα. Επίσης ένα σημαντικό πλεονέκτημα της συγκεκριμένης μεθόδου είναι ότι δεν χρειάζεται να καταστρέψετε υγιές δόντι προκειμένου να την εφαρμόσετε γιατί το δόντι τροχίζεται ελάχιστα. Έτσι στο μέλλον, αν ποτέ θελήσετε να εφαρμόσετε όψεις πορσελάνης, μπορείτε άνετα να το κάνετε. Από την άλλη, η συγκεκριμένη τεχνική αισθητικής οδοντιατρικής έχει ένα μειονέκτημα. Ποιο είναι αυτό; Η ρητίνη είναι ένα υλικό πορώδες, πράγμα που σημαίνει ότι συγκρατεί χρωστικές και ότι με την πάροδο του χρόνου μπορεί να βάψει και να φαίνονται τα δόντια σας κίτρινα. Εδώ μπορείτε να ενημερωθείτε για τo λίφτινγκ δοντιών.

λίφτινγκ δοντιών
λίφτινγκ δοντιών

Όψεις πορσελάνης

Σίγουρα όλοι έχετε ακούσει για τις όψεις πορσελάνης, ίσως την πιο δημοφιλή τεχνική σύγχρονης αισθητικής οδοντιατρικής, την οποία επιλέγουν οι αστέρες του Hollywood αλλά πλέον και πάρα πολλοί άνθρωποι οι οποίοι αντιμετωπίζουν για χρόνια προβλήματα με τα δόντια τους. Αν τα δόντια σας έχουν σφραγίσματα, κυρίως τα μπροστινά, αν τα έχετε χτυπήσει ή εάν είναι στραβά και έχουν δυσχρωμίες, τότε οι όψεις πορσελάνης είναι η πιο αποτελεσματική και ιδανική επιλογή για να αποκτήσετε πραγματικά το χαμόγελο που ονειρεύεστε. Αν λοιπόν φαντάζει για σας μία πολύ δύσκολη συνθέτη διαδικασία, πρέπει να γνωρίζετε ότι οι όψεις πορσελάνης πλέον αποτελούν καθημερινότητα για τους εξειδικευμένους οδοντιάτρους. Τι είναι λοιπόν οι όψεις πορσελάνης για τις οποίες όλοι μιλούν; Πρόκειται για μία λεπτή στρώση από κεραμικό υλικό την οποία ο οδοντίατρος με ειδική κόλλα τοποθετεί μπροστά στα δόντια του ασθενούς.

Προηγουμένως έχει βέβαια αφαιρέσει μία πολύ λεπτή φλούδα από τα δόντια, προκειμένου να μπορέσει να εφαρμόσει την όψη πορσελάνης. Στο μεσοδιάστημα ο οδοντοτεχνίτης έχει κατασκευάσει πρόσθετες προσωρινές όψεις πορσελάνης, οι οποίες τοποθετούνται στο σημείο που έχουν τροχιστεί τα δόντια προκειμένου να μπορείτε άνετα να πηγαίνετε στη δουλειά σας και να μην έχετε κανένα πρόβλημα. Πραγματικά είναι μία τεχνική η οποία θα σας κάνει να φαίνεστε άλλος άνθρωπος. Εύκολα, γρήγορα και ανώδυνα το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει. Σίγουρα πρόκειται για μία Τεχνική η οποία μπορεί να κρατήσει εφόρου ζωής γεγονός που εξισορροπεί το κάπως αυξημένο κόστος σχέση με τις άλλες μεθόδους. Επίσης μία πολύ σημαντική παράμετρος που πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη σας είναι ότι με τις όψεις πορσελάνης δεν χρειάζεται να καταστρέψετε υγιή δόντια, που τροχίζονται ελάχιστα τόσο όσο χρειάζεται για να τοποθετηθεί η όψη πορσελάνης μπροστά στο δόντι.

Η αισθητική οδοντιατρική απευθύνεται σε όλους

Λεύκανση δοντιών, όψεις πορσελάνης καθαρισμός, bonding, lifting δοντιών, θήκες είναι κάποιες από τις πολλές σύγχρονες τεχνικές που η αισθητική οδοντιατρική εφαρμόζει για την αποκατάσταση πολλών προβλημάτων στην οδοντοστοιχία. Σε κάθε περίπτωση, όποια μέθοδο και αν επιλέξετε, είναι πολύ σημαντική και η επιλογή του κατάλληλου, του εξειδικευμένου οδοντιάτρου, που θα αξιολογήσει σωστά τα προβλήματα των δοντιών σας και θα δώσει τη σωστή λύση. Εσείς που επιδιώκετε ωραίο χαμόγελο, που θέλετε να έχετε ωραία δόντια και άσπρα δόντια επισκεφθείτε τον ιστότοπο της κυρίας Χατζηπαναγιωτίδου. Ειδικά αν θέλετε να φτιάξετε τα δόντια σας ή αν έχετε κενά στα δόντια σας. Εάν λοιπόν θέλετε να αποκτήσετε όμορφα, λαμπερά δόντια και φωτεινό χαμόγελο που θα κερδίσει τις εντυπώσεις, δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε την οδοντίατρο κ. Τάνια Xατζηπαναγιωτίδου. Η οποία με αξιοπιστία και εγκυρότητα, στο οδοντιατρείο της στη Γλυφάδα, θα σας ενημερώσει και θα αξιολογήσει σωστά την κατάσταση της οδοντοστοιχίας σας. Σίγουρα η κατάλληλη φροντίδα και η τήρηση βασικών κανόνων στοματικής υγιεινής είναι επιβεβλημένη σε όλες τις περιπτώσεις, οποιαδήποτε μέθοδο αισθητικής οδοντιατρικής και αν θέλετε να επιλέξετε.


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,