Εμφυτεύματα

Οδοντικά Εμφυτεύματα

Η αύξηση της επιθυμίας των ασθενών για αποκατάσταση των απωλεσθέντων δοντιών τους με λειτουργικές,αισθητικές και ακίνητες προσθετικές αποκαταστάσεις, οδήγησε στην ανάπτυξη του τομέα της εμφυτευματολογίας. Δεν μπορούμε να διανοηθούμε πλέον σύγχρονη Οδοντιατρική χωρίς εμφυτευματολογία.

Η τοποθέτηση εμφυτευμάτων αποτελεί καθ’ημέρα πράξη.Πρόκειται για την αναπλήρωση της ρίζας του ελλειπόντως δοντιού με μια »βίδα» τιτανίου που τοποθετείται στο οστό της γνάθου.Το τιτάνιο είναι υλικό πλήρως βιοσυμβατό και γίνεται ένα με το οστό μετά την παρέλευση συνήθως 2-3 μηνών(οστεοενσωμάτωση). Πάνω σ’ αυτή τη »ρίζα» τιτανίου εφαρμόζονται μονές θήκες (στεφάνες πορσελάνης) αν πρόκειται για ένα απωλεσθέν δόντι ή γέφυρες πορσελάνης ,αν η απώλεια είναι μεγαλύτερη του ενός δοντιού.

Με τον τρόπο αυτό ο ασθενής απολαμβάνει πλήρη αποκατάσταση της μασητικής του λειτουργίας και της αισθητικής του χαμόγελού του, χωρίς να επεμβαίνει σε διπλανά δόντια (τα οποία δεν τροχίζονται όπως στην περίπτωση εφαρμογής απλών γεφυρών πορσελάνης). Επίσης στις περιπτώσεις απώλειας πολλών δοντιών, όπου σε άλλες εποχές η εφαρμογή ολικής οδοντοστοιχίας θα ήταν απαραίτητη, ο ασθενής απολαμβάνει ακίνητη αποκατάσταση που στηρίζεται σε μεγαλύτερο αριθμό εμφυτευμάτων.

Η επιστήμη έχει αναπτυχθεί τόσο στον τομέα αυτό, ώστε και σε περιπτώσεις όπου το οστό της γνάθου δεν είναι επαρκές, μπορούμε με αναπλαστικές τεχνικές (μοσχεύματα,μεμβράνες) να προχωρήσουμε με επιτυχία στη θεραπευτική προσέγγιση με βάση τα εμφυτεύματα.

Η διαδικασία τοποθέτησης των εμφυτευμάτων είναι εντελώς ανώδυνη. Προηγείται ενδελεχής ακτινογραφικός έλεγχος (CT DENTAL SCAN), ενώ διαρκεί περίπου 15 λεπτά για το κάθε εμφύτευμα και γίνεται με τοπική αναισθησία της περιοχής. Είναι χαρακτηριστικές οι μαρτυρίες των ασθενών οι οποίοι μετά τη θεραπεία με εμφυτεύματα παραδέχονται ότι η διαδικασία ήταν εξαιρετικά πιο απλή και ανώδυνη από ότι την περίμεναν.

 

Πλεονεκτήματα & Μειονεκτήματα

-Η αισθητική και λειτουργικότητα του χαμένου δοντιού αποκαθίστανται με τον πιο φυσικό τρόπο (το νέο δόντι φαίνεται και συμπεριφέρεται σαν φυσικό δόντι).
–Δεν επεμβαίνουμε καθόλου στα διπλανά δόντια τα οποία, στην περίπτωση της θεραπείας με γέφυρα, θα πρέπει να τροχιστούν και να μικρύνουν σε όγκο.
–Προστατεύουν από την απορρόφηση του οστού της γνάθου η οποία είναι αναπόφευκτη μετά την απώλεια δοντιών. Τα εμφυτεύματα φορτίζουν με δυνάμεις τη γνάθο κατά τη λειτουργία της μάσησης, κάτι που αποτρέπει την απώλεια του όγκου του οστού.
-Ασθενείς με μερικές ή ολικές οδοντοστοιχίες μπορούν με την τοποθέτηση δύο συνήθως εμφυτευμάτων, να τις νιώθουν πολύ σταθερότερες από πριν.
-Σε βάθος χρόνου η θεραπεία με εμφυτεύματα αποδεικνύεται οικονομικότερη άλλων θεραπειών γιατί έχει μακρύτερη χρονικά προοπτική επιτυχημένης λειτουργίας.

Συνήθως απαιτείται περισσότερος χρόνος αποκατάστασης από ότι με άλλες θεραπείες, ιδιαίτερα αν είναι απαραίτητη η τοποθέτηση μοσχευμάτων στην περιοχή.

Συχνές Ερωτήσεις

Τα χειρουργεία τοποθέτησης εμφυτευμάτων ποικίλουν από απλά, χωρίς την αναγκαιότητα χρήσης από τον Εμφυτευματολόγο περίπλοκων τεχνικών, μέχρι ιδιαίτερα απαιτητικά όπου η γνώση των νεώτερων χειρουργικών αντιλήψεων είναι επιβεβλημένη ώστε το αποτέλεσμα να είναι ασφαλές αλλά και αισθητικά και λειτουργικά ακέραιο.

Είναι απαραίτητο λοιπόν ο Εμφυτευματολόγος να έχει κάνει τόσο τις απαραίτητες μεταπτυχιακές σπουδές, όσο και να συνεχίζει διαρκώς την επιμόρφωσή του με ό,τι νεώτερο σε ότι αφορά στα οδοντιατρικά δεδομένα. Αξίζει να σημειωθεί πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει νομοθεσία που απαγορεύει οδοντιάτρους χωρίς αντίστοιχες μεταπτυχιακές σπουδές να τοποθετούν εμφυτεύματα.

Μεγάλη σημασία στη μακροβιότητα της εμφυτευματικής θεραπείας παίζει η ποιότητα του ίδιου του εμφυτεύματος. Σήμερα έχουμε στη διάθεσή μας δεκάδες εμφυτευμάτων από πάρα πολλές εταιρείες παγκοσμίως. Από αυτές λίγες είναι διεθνώς αναγνωρισμένες και σαφέστατα πιο αξιόπιστες μέσα από την επιστημονική έρευνα που διεξάγουν όλα τα τελευταία χρόνια στο τομέα των εμφυτευμάτων.

Στην Ελλάδα της κρίσης, η μείωση του κόστους κάθε προσφερώμενης υπηρεσίας προκειμένου να γίνει πιο ελκυστική, οδηγεί πολλές φορές στην επιλογή λάθος υλικών με άμεσο βεβαίως αντίκτυπο στην αποτελεσματικότητά της.

Στο ιατρείο μας χρησιμοποιούμε αποκλειστικά εμφυτεύματα μεγάλων εταιρειών, προσφέροντας εγγύηση γνησιότητάς τους.

Επισκεφθείτε μας σήμερα για ένα δωρεάν ραντεβού,στο οποίο θα σας ενημερώσουμε για όλα τα πιθανά σχέδια θεραπείας που ανταποκρίνονται στις ανάγκες σας,καθώς και για το πλήρες κοστολόγιο των υπηρεσιών μας.

ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΔΟΝΤΙΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑ-ΑΘΗΝΑ
οδοντιατροι για εμφυτευματα
καλος εμφυτευματολογος
καλυτερος εμφυτευματολογος