Αποκατάσταση της οδοντοστοιχίας με την αισθητική οδοντιατρική

Έχετε στραβά, κίτρινα δόντια με πολλά σφραγίσματα και προβλήματα τερηδόνας; Μήπως το κάπνισμα, ο καφές, η φθορά του χρόνου έχουν προκαλέσει σημαντικές αλλοιώσεις στην οδοντοστοιχία σας, με αποτέλεσμα να αισθάνεστε άβολα κάθε φορά που θέλετε να χαμογελάσετε; Η αισθητική οδοντιατρική προσφέρει όλες τις λύσεις και τις επιλογές που θα σας κάνουν να αποκτήσετε ένα λαμπερό και αστραφτερό χαμόγελο και πάνω από όλα υγιή, όμορφα και συμμετρικά δόντια.

Αισθητική οδοντιατρική

Οι σύγχρονες μέθοδοι και τεχνικές που εφαρμόζονται από έμπειρους και εξειδικευμένους οδοντιάτρους παρέχουν αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα εύκολα, γρήγορα, ανώδυνα και σε αρκετά προσιτές τιμές. Λεύκανση, όψεις πορσελάνης, ρητίνης, bonding και λίφτινγκ δοντιών είναι μόνο μερικές από τις πιο συνηθισμένες μεθόδους αισθητικής οδοντιατρικής που πραγματικά μπορούν να μεταμορφώσουν την οδοντοστοιχία σας, να αλλάξουν εντελώς την εικόνα του στόματός σας και να σας χαρίσουν ένα όμορφο χαμόγελο. Δεν χρειάζεται πλέον να νιώθετε άσχημα ούτε να ανησυχείτε όταν περνάτε την πόρτα του οδοντιατρείου. Ο φόβος ότι θα πονέσετε και ίσως κάποιες άσχημες παιδικές αναμνήσεις πλέον δεν έχουν καμία σχέση με τη σημερινή πραγματικότητα, όπου εξελιγμένες, σύγχρονες μέθοδοι και τεχνικές κάνουν οποιαδήποτε διαδικασία ανώδυνη, γρήγορη και αποτελεσματική. Όποιο και αν είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε, όποια λύση και αν επιλέξετε, ένα είναι σίγουρο. Πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην επιλογή του εξειδικευμένου οδοντιάτρου, όπως η κυρία Τάνια Χατζηπαναγιωτίδου, η οποία εφαρμόζει με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα όλες τις σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές της αισθητικής οδοντιατρικής, στο άρτια εξοπλισμένο οδοντιατρείο της στη Γλυφάδα.

Στεφάνες-θήκες πορσελάνης

Πρόκειται για μία κλασική οδοντιατρική μέθοδο, τις γνωστές σε όλους μας θήκες, απλά σήμερα υπάρχει η  δυνατότητα να επιλέξετε θήκες από πορσελάνη και να απαλλαγείτε από το αντιαισθητικό μέταλλο που χρησιμοποιούσαν παλιά οι οδοντίατροι. Λίγο-πολύ οι περισσότεροι έχουμε μία εμπειρία από θήκες στις οποίες με την πάροδο του χρόνου άρχισε να φαίνεται το μέταλλο, με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε άσχημα κάθε φορά που έπρεπε να χαμογελάσουμε. Η σύγχρονη αισθητική οδοντιατρική προσφέρει την κατάλληλη η λύση για όσους αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με τα δόντια τους, τα οποία έχουν τερηδόνα, σφραγίσματα ή έχουν υποστεί σημαντικές αλλοιώσεις για διάφορους λόγους, είτε από ατυχήματα είτε από τη φθορά του χρόνου, είτε λόγω κληρονομικότητας. Εδώ μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τις θήκες πορσελάνης.

Στεφάνες πορσελάνης

Οι στεφάνες πορσελάνης λοιπόν έρχονται να αποκαταστήσουν αυτά τα προβλήματα με τον πιο εύκολο, γρήγορο και ανώδυνο τρόπο, με υλικά ανθεκτικά, όπως η πορσελάνη, που παράλληλα προσφέρει άψογο αισθητικό αποτέλεσμα συνδυάζοντας την οδοντιατρική με την αισθητική. Σαφώς η συγκεκριμένη μέθοδος απευθύνεται σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρά θέματα και ήδη έχουν τροχισει τα δόντια τους. Για τέτοιου είδους θέματα οι στεφάνες πορσελάνης είναι η ενδεδειγμένη και ίσως η πιο αποτελεσματική λύση. Με αυτό τον τρόπο τα ηδη αλλοιωμένα δόντια αποκαθίστανται και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εκπληκτικό. Ο χρόνος των ραντεβού είναι στις μέρες μας αρκετά μειωμένος. 2-3 ραντεβού είναι αρκετά ώστε να γίνουν οι πρόβες και στη συνέχεια ο οδοντίατρος να τοποθετήσει τις κατάλληλες θήκες αφού έχει βεβαίως πάρει τα σωστά μέτρα προκειμένου να εφαρμόζουν απόλυτα πάνω στα δικά σας δόντια.

Όψεις πορσελάνης για καταπληκτικό αποτέλεσμα

Μία από τις πιο σύγχρονες και δημοφιλείς τεχνικές είναι οι όψεις πορσελάνης. Πρόκειται ίσως για την πιο πολυσυζητημένη μέθοδο αποκατάστασης προβλημάτων στην οδοντοστοιχία, την οποία επιλέγουν από τους επώνυμους σταρ του Hollywood έως και τους απλούς καθημερινούς ανθρώπους, οι οποίοι στις μέρες μας έχουν πλέον τη δυνατότητα να βάλουν όψεις πορσελάνης εύκολα, γρήγορα ανώδυνα και σε προσιτές τιμές. Αν λοιπόν και εσείς έχετε προβλήματα με τα δόντια σας, εάν είναι κίτρινα, έχουν δυσχρωμίες, σφραγίσματα ή εάν έχετε χτυπήσει και τραυματίσει τα δόντια σας ακόμη και από την παιδική ηλικία, η πλέον αποτελεσματική και ιδανική λύση είναι οι όψεις πορσελάνης.

Τι είναι οι όψεις πορσελάνης

Τι ακριβώς είναι οι όψεις πορσελάνης; Ουσιαστικά πρόκειται για λεπτές στρώσεις από κεραμικό υλικό, το οποίο με ειδική κόλλα επικολλάται και τοποθετείται στην μπροστινή επιφάνεια των δοντιών. Προηγουμένως ο οδοντίατρος αφαιρεί ένα μικρό λεπτό στρώμα οδοντικής ουσίας έτσι ώστε να μπορέσει ο οδοντοτεχνίτης να κατασκευάσει τις όψεις πορσελάνης στο σωστό σχήμα και χρώμα που ταιριάζει απόλυτα στη δική σας οδοντοστοιχία. Σαφέστατα είναι πολύ σημαντικός παράγοντας η σωστή επιλογή του εξειδικευμένου οδοντιάτρου, ο οποίος θα εκτιμήσει και θα αξιολογήσει σωστά την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα δόντια και η οδοντοστοιχία σας, καθώς επίσης θα αποταθεί στον κατάλληλο  οδοντοτεχνίτη, ώστε οι όψεις πορσελάνης να είναι απόλυτα συμβατές με τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες σας. Η διαδικασία δεν κρατάει πολύ, για αυτό μην ανησυχείτε ότι θα είστε αναγκασμένοι να βρίσκεστε συνέχεια στον οδοντίατρο. Σε διάστημα περίπου 5-6 ημερών, οι όψεις πορσελάνης θα είναι έτοιμες για να τοποθετηθούν από τον οδοντίατρο. Και αν προβληματίζεστε τι θα γίνει στο μεταξύ ή πώς θα κυκλοφορείτε, δεν έχετε κανένα λόγο ανησυχίας. Στο μεσοδιάστημα ο οδοντίατρος θα τοποθετήσει στην μπροστινή επιφάνεια των δοντιών προσωρινές όψεις, οι οποίες θα αφαιρεθούν όταν πια θα είναι έτοιμες οι κανονικές όψεις πορσελάνης. Και το χαμόγελο των ονείρων σας είναι πλέον γεγονός. Πρόκειται για μία μέθοδο η οποία πραγματικά μπορεί να σας μεταμορφώσει, να σας κάνει να φαίνεστε άλλος άνθρωπος τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Η θεραπεία με όψεις πορσελάνης θα σας γεμίσει με αυτοπεποίθηση, χαρά και διάθεση να χαμογελάτε κάθε στιγμή.

Πλεονεκτήματα της θεραπείας με όψεις πορσελάνης

Ωστόσο πέρα από το άψογο αισθητικό αποτέλεσμα που σαφέστατα είναι πολύ σημαντικό, το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που έχει η συγκεκριμένη τεχνική είναι ότι δεν καταστρέφει τα δόντια όπως στις περιπτώσεις που τα δόντια τροχίζονται για να τοποθετηθούν οι στεφάνες ή για να κάνουμε άλλες οδοντιατρικές εργασίες. Για αυτό αν αντιμετωπίζετε κάποιο θέμα με τα δόντια σας και κυρίως με τα μπροστινά, μη διστάζετε και μην το σκέφτεστε. Η λύση βρίσκεται στο εξειδικευμένο και άρτια εξοπλισμένο οδοντιατρείο της κυρίας Τάνιας Χατζηπαναγιωτίδου στη Γλυφάδα, όπου με αξιοπιστία και ασφάλεια θα μπορέσετε να αποκτήσετε το πιο λαμπερό και αστραφτερό χαμόγελο. Και βέβαια ακόμη ένα θετικό στοιχείο ώστε να επιλέξετε τις όψεις πορσελάνης είναι το γεγονός ότι αντέχουν στο χρόνο και δεν συγκρατούν χρωστικές, όπως άλλες μέθοδοι, για παράδειγμα οι όψεις ρητίνης, οι οποίες με την πάροδο του χρόνου βάφουν και αλλοιώνεται το χρώμα τους.

Λεύκανση δοντιών: μία απλή και εύκολη διαδικασία για όλους

Ίσως η πιο συνηθισμένη μέθοδος για να ανανεώσετε και να δώσετε λάμψη και φως στο χαμόγελό σας είναι η λεύκανση. Εύκολα, γρήγορα και ανώδυνα η συγκεκριμένη μέθοδος, η λεύκανση δοντιών, εφαρμόζεται στο οδοντιατρείο σε μία συνεδρία. Η σύγχρονη αισθητική οδοντιατρική έχει αναπτυχθεί και εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς. Η λεύκανση δοντιών με laser είναι η τελευταία προηγμενη διαδικασία που εφαρμόζουν οι περισσότεροι οδοντίατροι. Κλείνοντας ένα ραντεβού στο οδοντιατρείο, ο εξειδικευμένος οδοντίατρος εφαρμόζει ένα ειδικό τζελ στην οδοντοστοιχία και στη συνέχεια με πολλή προσοχή τοποθετεί το λέιζερ, ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μοιάζει σαν ψέμα, αλλά σχεδόν μισή ώρα μετά τη λεύκανση δοντιών το χαμόγελό σας θα είναι λαμπερό και κατάλευκο.

Λεύκανση δοντιών με μασελάκια

Επίσης υπάρχει και άλλος τρόπος να να αποκτήσετε τα κατάλευκα και φωτεινά δόντια που ονειρεύεστε. Μπορείτε να κάνετε λεύκανση δοντιών με μασελάκια. Πώς γίνεται αυτή η διαδικασία; Ο οδοντίατρος αφού πρώτα πάρει τα μέτρα της οδοντοστοιχίας σας, τα στέλνει στον οδοντοτεχνίτη, ο οποίος στη συνέχεια κατασκευάζει ειδικά μασελάκια από σιλικόνη, ώστε να εφαρμόζουν απόλυτα στη δική σας γνάθο. Κατόπιν ο οδοντίατρος θα σας δώσει ένα ειδικό λευκαντικό τζελ, το οποίο μπορείτε να τοποθετείτε στα μασελάκια, τα οποία είναι εύκαμπτα, εύχρηστα και μαλακά και προσαρμόζονται τέλεια στην πάνω και κάτω οδοντοστοιχία. Η όλη διαδικασία είναι εύκολη, ανώδυνη και διαρκεί περίπου πέντε με έξι μέρες ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλουμε να επιτύχουμε και φυσικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα δόντια μας. Σαφώς αυτό είναι κάτι που θα εκτιμήσει με απόλυτη ακρίβεια ο έμπειρος οδοντίατρος. Έτσι μπορείτε ακόμη και στο σπίτι σας όταν κοιμάστε ή όταν βλέπετε τηλεόραση, να εφαρμόσετε τα μασελάκια με το ειδικό λευκαντικό gel και να αποκτήσετε σιγά-σιγά το αστραφτερό και όμορφο χαμόγελο που θέλετε. Βέβαια το αποτέλεσμα δεν είναι τόσο άμεσο και ορατό όπως στη λεύκανση δοντιών με τζελ, ωστόσο είναι ζήτημα περίπου 4-5 ημερών. Επίσης είναι καλό να έχετε υπόψη σας ότι σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί να γίνει συνδυασμός και των δύο μεθόδων, δηλαδή και της λεύκανσης δοντιών με laser αλλά και χρήση λευκαντικού gel με μασελάκια στο σπίτι, προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Οδοντίατρος στη Γλυφάδα

Σε κάθε περίπτωση, όποια οδοντιατρική εργασία και αν χρειαστεί να κάνετε, λεύκανση, όψεις πορσελάνης, bonding, λίφτινγκ δοντιών, στεφάνες, πρωταρχικός παράγοντας είναι η σωστή στοματική υγιεινή και υγεία των δοντιών. Έμπειρος και εξειδικευμένος οδοντίατρος στη Γλυφάδα, όπως η κυρία Τάνια Χατζηπαναγιωτίδου, θα εκτιμήσει σωστά τις ανάγκες πού έχετε και θα σας προτείνει την κατάλληλη για εσάς μέθοδο.

 


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,