Τι είναι η ψηφιακή σχεδίαση χαμόγελου

Η οδοντίατρος κυρία Τάνια Χατζηπαναγιωτίδου μας εξηγεί τι είναι η ψηφιακή σχεδίαση χαμόγελου.

Ψηφιακή σχεδίαση χαμόγελου

Η ψηφιακή σχεδίαση χαμόγελου, το DSD, είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιούμε τελευταία για τη βελτίωση του χαμόγελού μας. Στην περίπτωση που θέλουμε να αλλάξουμε το χαμόγελο είτε με όψεις πορσελάνης είτε με όψεις ρητίνης. Χρησιμοποιούμε αρχικές φωτογραφίες από τον ασθενή και εκμαγεία, δηλαδή αποτυπώματα, από το στόμα του. Και με βάση κάποια ψηφιακά δεδομένα δημιουργούμε το τελικό χαμόγελο. Δηλαδή ακριβώς όπως θα θέλαμε να είναι το χαμόγελο του ασθενούς. Με αυτό τον τρόπο ο ασθενής μπορεί να δει από πριν την όποια αποκατάσταση του στόματός του την τελική του εικόνα. Δηλαδή έχει τη δυνατότητα να δει το πριν και το μετά, από την αρχή της διαδικασίας. Και αν δει αν πραγματικά θα του άρεσε ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την ψηφιακή σχεδίαση χαμόγελου.

Digital Smile Design

Το DSD  είναι τα αρχικά των λέξεων Digital Smile Design. Το άλλο που μπορούμε να κάνουμε με βάση το DSD είναι με μια προεργασία που κάνει ο οδοντοτεχνίτης, πριν οποιαδήποτε επέμβασή μας στα δόντια,  μπορούμε να τοποθετήσουμε ένα προσωρινό υλικό.  Με αυτό τον τρόπο μπορεί αν δει ο ασθενής και μέσα στο στόμα του πως θα είναι η τελική του αποκατάσταση.

Πλεονεκτήματα της ψηφιακή σχεδίασης χαμόγελου

Επίσης το εξαιρετικά θετικό της ψηφιακής σχεδίασης χαμόγελου είναι ότι ο οδοντίατρος πλέον είναι αυτός που καθοδηγεί τη όποια αποκατάσταση του στόματος από τον οδοντοτεχνίτη. Με μεγάλη λεπτομέρεια, με λεπτομέρεια χιλιοστού του χιλιοστού. Και έτσι αποφεύγονται τα οποιαδήποτε λάθη.

Το τέλειο χαμόγελο

Άρα μπορούμε να πετύχουμε το τέλειο χαμόγελο. Και μάλιστα το αποτέλεσμα είναι απόλυτα προσχεδιασμένο από πριν και δοκιμασμένο μέσα στο στόμα από τον ίδιο τον ασθενή.

Αισθητική οδοντιατρική στη Γλυφάδα

Η κυρία χατζηπαναγιωτίδου στο ιατρείο της στείλεις να εφαρμόζει όλες τις τεχνικές της ψηφιακής οδοντιατρικής. Μία από αυτές τις τεχνικές είναι η ψηφιακή σχεδίαση χαμόγελου. Μία δεύτερη τεχνική της ψηφιακής οδοντιατρικής είναι η λεύκανση δοντιών. Στην ίδια κατηγορία της αισθητικής οδοντιατρικής περιλαμβάνεται επίσης η ουλοπλαστική, όψεις πορσελάνης καθώς και οι θήκες. Σημαντικό κομμάτι επίσης αποτελεί το bonding δοντιών που ονομάζεται αλλιώς και λίφτινγκ δοντιών ή αλλιώς όψεις ρητίνης. Για όλες αυτές τις τακτικές της αισθητικής οδοντιατρικής μπορείτε να ενημερώνεστε μέσα από την ιστοσελίδα της κυρίας Χατζηπαναγιωτίδου. Επίσης μπορείτε να κάνετε μία επίσκεψη στο οδοντιατρείο της στη Γλυφάδα.