Καλή στοματική υγεία και όμορφο χαμόγελο με αισθητική οδοντιατρική

Αποκτήστε όμορφο χαμόγελο με αισθητική οδοντιατρική. Δόντια στραβά με πολλά σφραγίσματα, κίτρινα, με δυσχρωμίες, ανομοιόμορφο σχήμα είναι κάποια από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι περισσότεροι. Τα λαμπερά και αστραφτερά κατάλευκα δόντια που βλέπουμε στην τηλεόραση σίγουρα είναι ελκυστικά, άλλα πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι είναι αποτέλεσμα της αισθητικής οδοντιατρικής πού στις μέρες μας εξελίσσεται ραγδαία και προσφέρει άπειρες επιλογές και λύσεις για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στην οδοντοστοιχία μας. Το χαμόγελο των αστέρων δεν είναι πλέον άπιαστο όνειρο, αλλά μπορεί να γίνει πραγματικότητα εύκολα, γρήγορα και ανώδυνα. Αρκεί να απευθυνθούμε στον εξειδικευμένο και έμπειρο οδοντίατρο, που θα αξιολογήσει σωστά το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και θα μας προτείνει την ενδεδειγμένη για εμάς λύση. Εάν λοιπόν και εσείς θέλετε να αποκτήσετε λαμπερό και αστραφτερό χαμόγελο, δεν έχετε παρά να αναζητήσετε την κατάλληλη μέθοδο αισθητικής οδοντιατρικής που απευθύνεται στις δικές σας ανάγκες και στις ιδιαίτερες απαιτήσεις σας. Λεύκανση δοντιών, σφραγίσματα, όψεις ρητίνης, πορσελάνης, lifting δοντιών, ψηφιακή σχεδίαση χαμόγελου είναι μόνο μερικές από τις πολλές δυνατότητες και τεχνικές της σύγχρονης αισθητικής οδοντιατρικής, που μπορούν να δώσουν λύση σε όποιο πρόβλημα και αν αντιμετωπίζετε.

Ουλοπλαστική

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από την αρχή.  Δηλαδή από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οδοντοστοιχία μας, από το πόσο καλή είναι η στοματική υγιεινή μας, που είναι και το σημαντικότερο στοιχείο που πρέπει να εξετάσουμε πριν προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε αισθητική οδοντιατρική εργασία. Είναι δεδομένο ότι εάν δεν δεν φροντίζουμε σωστά τα δόντια μας, εάν δεν τα βουρτσίζουμε σωστά καθημερινά, εάν δεν χρησιμοποιούμε οδοντικό νήμα ή την κατάλληλη οδοντόβουρτσα και εφόσον χρειάζεται στοματικό διάλυμα, δεν θα έχουμε καλή και σωστή στοματική υγιεινή και κατάσταση. Η κατάσταση των ούλων μας είναι πολύ σημαντική για τη γενικότερη εικόνα του στόματος μας και παίζει πολύ μεγάλο ρόλο, ώστε να έχουμε ένα ελκυστικό και όμορφο χαμόγελο. Πολύ συχνά σε αρκετούς ανθρώπους όταν χαμογελούν έντονα, φαίνονται προτεταμένα τα ούλα ή αντιθέτως σε πολλές περιπτώσεις τα ούλα φαίνεται να υποχωρούν και να είναι πολύ μικρά σε σχέση με τα δόντια. Επίσης το χρώμα των ούλων πολλές φορές είναι αρκετά έντονο, σε βαθιά κόκκινη απόχρωση, που προσεγγίζει το μοβ, κάτι που χαλάει τη γενικότερη εικόνα του στόματος μας. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λόγους. Εκτός από τον τρόπο με τον οποίο φροντίζουμε τα δόντια και τα ούλα μας, ένας παράγοντας καθοριστικός είναι η κληρονομικότητα.

Αισθητική οδοντιατρική

Η αισθητική οδοντιατρική μπορεί να προσφέρει λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα, που εκτός από την αισθητική σχετίζεται πολύ και με την υγεία μας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο οδοντίατρος αφαιρεί ένα μικρό κομμάτι από τον ιστό των ούλων έτσι ώστε να μπορέσει να διαμορφώσει το σχήμα τους σε απόλυτη αρμονία με το σχήμα και το μέγεθος των δοντιών και να τα αποκαταστήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτή είναι η λεγόμενη ουλοπλαστική. Πρόκειται για μία διαδικασία εύκολη, γρήγορη, ανώδυνη και αναίμακτη. Το αποτέλεσμα είναι ορατό σχεδόν άμεσα όπως και η αποκατάσταση των ούλων. Συνήθως η πλαστική εφαρμόζεται σε συνδυασμό με άλλες τεχνικές της αισθητικής οδοντιατρικής όπως οι όψεις ρητίνης, πορσελάνης ή μαζί με την τοποθέτηση στεφανων. Η ουλοπλαστική γίνεται με τοπική αναισθησία στο οδοντιατρείο, όπου ο έμπειρος και εξειδικευμένος οδοντίατρος χρησιμοποιεί λέιζερ, προκειμένου να επιτευχθεί η διαδικασία. Μη διστάζετε λοιπόν και μην καθυστερείτε να πάρετε την απόφαση αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τα ούλα σας, γιατί το αποτέλεσμα πραγματικά θα σας αποζημιώσει και θα σας καταπλήξει.

Λευκά σφραγίσματα που μοιάζουν αόρατα

Και σε αυτό το σημείο του άρθρου θα αναφερθούμε σε ένα από τα πλέον συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι περισσότεροι, τα σφραγίσματα. Ποιος δεν έχει έστω και 2-3 σφραγίσματα στην καλύτερη περίπτωση; Στην πλειονότητα των περιπτώσεων τα σφραγίσματα ξεκινούν από την παιδική ηλικία λόγω της τερηδόνας που πλήττει δόντια όταν τα παιδιά καταναλώνουν γλυκά και δεν γίνεται σωστή φροντίδα και υγιεινή του στόματος. Πολλές φορές λόγω του τερηδονισμού των δοντιών φτάνουμε σε μεταγενέστερες ηλικίες στο σημείο να τοποθετούμε στεφάνες και να τροχιζουμε σε μεγάλο βαθμό τα δόντια μας, κυρίως εάν και δεν έχει γίνει σωστή δουλειά από τον οδοντίατρο. Όμως στις μέρες μας η σύγχρονη αισθητική οδοντιατρική, με τις τεχνικές και τις μεθόδους που διαθέτει, κάνει τα σφραγίσματα να φαίνονται μία απλή ανώδυνη διαδικασία που κρατάει πολύ λίγο και μπορεί να επιτύχει καταπληκτικό αποτέλεσμα. Ξεκινώντας πάντα από την υγεία μας, που είναι και ο σημαντικότερος παράγοντας, είναι πρωταρχική ανάγκη να γίνει σωστά το τρόχισμα και το σφράγισμα του δοντιού που έχει υποστεί τερηδόνα.

Οδοντίατρος

Στη συνέχεια ο έμπειρος και εξειδικευμένος οδοντίατρος, όπως η κυρία Τάνια Χατζηπαναγιωτίδου, τοποθετεί προσεκτικά το σφράγισμα, το οποίο πλέον είναι από ανθεκτικά υλικά, όπως η σύνθετη ρητίνη που χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο. Με αυτό τον τρόπο εκτός από την αποκατάσταση του τερηδονισμένου δοντιού, συνδυάζουμε ταυτόχρονα και ένα άψογο αισθητικό αποτέλεσμα. Τα αντιαισθητικά μεταλλικά σφραγίσματα τα οποία χρησιμοποιούνταν παλαιότερα μπορούν να αποτελέσουν σήμερα παρελθόν. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα για όσους επιθυμούν να απαλλαγούν από τα μεταλλικά σφραγίσματα να τα αντικαταστήσουν με λευκά από ρητίνη και έτσι να έχουν τη δυνατότητα να χαμογελούν άφοβα χωρίς να σκέφτονται οτι θα φαίνεται το μέταλλο που χαλάει την εικόνα και το χαμόγελό μας.

Λευκά σφραγίσματα

Και για όσους προβληματίζονται κατά πόσον είναι ανθεκτικά στο χρόνο τα λευκά σφραγίσματα, είναι σημαντικό να γνωρίζουν ότι τα σύγχρονα υλικά, όπως η ρητίνη που χρησιμοποιείται, είναι πλήρως δοκιμασμένη και αντέχει στη φθορά του χρόνου. Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα να ακολουθήσει ακριβώς το σχήμα και τη μορφολογία του δοντιού, ώστε το αποτέλεσμα να είναι ακόμη πιο άρτιο. Όσον αφορά την επιλογή του σωστού χρώματος, υπάρχει ευρεία γκάμα, από την οποία μπορεί να επιλέξει τόσο ο ασθενής όσο βέβαια και οδοντίατρος που θα υποδείξει το κατάλληλο χρώμα που ταιριάζει στην οδοντοστοιχία σας. Στη συνέχεια βέβαια, υπάρχουν άπειρες τεχνικές και μέθοδοι, με τις οποίες η αισθητική οδοντιατρική μπορεί να αποκαταστήσει οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζετε.

Οδοντίατρος στη Γλυφάδα

Εάν πάλι τα δόντια σας έχουν υποστεί σημαντικές αλλοιώσεις και πολλαπλά σφραγίσματα, οι όψεις ρητίνης ή πορσελάνης ίσως αποτελούν την ιδανικότερη επιλογή. Από την άλλη και οι στεφάνες είναι μία λύση, πάλι για την αποκατάστασή σημαντικών φθορών στα δόντια μας. Σε κάθε περίπτωση, ο οδοντίατρος είναι αυτός που θα εκτιμήσει και θα αξιολογήσει σωστά το πρόβλημα και θα προτείνει την κατάλληλη λύση. Δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε το οδοντιατρείο της κυρίας Τάνιας Χατζηπαναγιωτίδου στη Γλυφάδα, όπου με αξιοπιστία και εγκυρότητα θα βρείτε λύσεις σε όποιο πρόβλημα και αν αντιμετωπίζετε.

 


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,