Αισθητική οδοντιατρική για ένα λαμπερό χαμόγελο

Αισθητική οδοντιατρική για ένα λαμπερό χαμόγελο και για την υγεία των δοντιών μας. Ένας από τους πιο συνηθισμένους φόβους των ανθρώπων είναι η επίσκεψη στον οδοντίατρο. Ποιος από μας δεν έχει να διηγηθεί μία επίσκεψη στον οδοντίατρο η οποία κατέληξε να είναι τραυματική; Όλα αυτά βέβαια πριν από την εμφάνιση της σύγχρονης οδοντιατρικής που έχει αλλάξει εντελώς τα δεδομένα με νέες, καινοτόμες και ανώδυνες σχετικά μεθόδους. Είναι ένας επιστημονικός τομέας που  έχει προσφέρει πολλά όχι μόνο στην υγεία των δοντιών των ανθρώπων αλλά και συνολικά στην ποιότητα ζωής τους.

Στη σημερινή εποχή όσοι έχουν πρόβλημα με τα δόντια τους μπορούν να αποφύγουν τον πονόδοντο, να διατηρήσουν τα δόντια τους σε όλη τους τη ζωή και να έχουν ένα λαμπερό και φωτεινό χαμόγελο. Εσείς που θέλετε ωραίο χαμόγελο, εσείς που θέλετε ωραία δόντια και άσπρα δόντια, εσείς που έχετε Κενά στα δόντια και όλοι όσοι θέλετε να φτιάξετε τα δόντια σας, μείνετε κοντά μας για τη συνεχή ενημέρωσή σας.

Αισθητική οδοντιατρική

Από τη μία η προληπτική ιατρική έχει βοηθήσει καθοριστικά στην αποφυγή του πόνου και της απώλειας των δοντιών και από την άλλη η αισθητική οδοντιατρική με τις σύγχρονες μεθόδους και την εξελιγμένη τεχνολογία που χρησιμοποιεί μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση των δοντιών, να αποκαταστήσει την έλλειψή τους ή να βελτιώσει την εμφάνισή τους χαρίζοντάς σας ένα όμορφο και αστραφτερό χαμόγελο!

Η αισθητική οδοντιατρική είναι ένας τομέας της σύγχρονης οδοντιατρικής που εξελίσσεται ραγδαία και προσφέρει σε όσους το  έχουν ανάγκη εξαιρετικές λύσεις για την υγεία και την εμφάνιση των δοντιών τους. Λεύκανση δοντιών, καθαρισμός, όψεις πορσελάνης, εμφυτεύματα, όψεις ρητίνης, bonding και lifting δοντιών είναι μερικές μόνο από τις σύγχρονες οδοντιατρικές τεχνικές που μπορεί να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε το χαμόγελο που επιθυμείτε. Στη συνέχεια του άρθρου μας θα παρουσιάσουμε με όσο πιο απλά λόγια γίνεται μερικές από τις παραπάνω τεχνικές. Εδώ μπορείτε να ενημερωθείτε για το lifting δοντιών.

Οδοντικά εμφυτεύματα

Τα εμφυτεύματα είναι η σύγχρονη τεχνική με την οποία μπορεί να γίνει η αντικατάσταση ενός, περισσότερων ή όλων των δοντιών που μπορεί να λείπουν από το στόμα. Η μεγάλη επιτυχία που έχουν γνωρίσει τα τελευταία χρόνια τα εμφυτεύματα οφείλεται στο γεγονός ότι με την σύγχρονη αυτή τεχνική μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα δόντια που λείπουν χωρίς να χρειάζεται η φθορά υγειών δοντιών προκειμένου να μπει κάποια γέφυρα. Ήταν πολύ συχνό το φαινόμενο τα παλαιότερα χρόνια οι οδοντίατροι να προκαλούν φθορές και άρα την τελική καταστροφή κάποιων υγειών δοντιών, αφού για να τοποθετήσουν μία γέφυρα στο στόμα ενός ασθενούς τροχίζανε υγιή δόντια τα οποία στην πορεία μοιραία καταστρέφονταν και αυτά.

Εμφυτεύματα δοντιών

Τα εμφυτεύματα δοντιών αποτελούνται από δύο μέρη. το πρώτο μέρος είναι ένα μεταλλικό στέλεχος το οποίο κατασκευάζεται συνήθως από τιτάνιο. Αυτό τοποθετείται στο οστό της γνάθου με μία εύκολη επέμβαση και με τοπική αναισθησία. Εννοείται ότι η σύγχρονη οδοντιατρική έχει προχωρήσει τόσο πολύ που μπορεί να αποκαταστήσει ακόμη και προβλήματα που μπορεί να υπάρχουν στο οστό της γνάθου. Το εμφύτευμα δοντιών δηλαδή αντικαθιστά τη χαμένη ρίζα του δοντιού πάνω στο οποίο τοποθετείται μετά από λίγο καιρό το δεύτερο μέρος του εμφυτεύματος που λέγεται κορώνα. Έτσι το τελικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό και πολλές φορές αισθητικά είναι πολύ καλύτερο από τα πρωτότυπα φυσικά δόντια.

Ο χρόνος ζωής των οδοντικών εμφυτευμάτων είναι πάρα πολύ μεγάλος και σίγουρα αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τις γέφυρες οι οποίες έχουν συγκεκριμένο χρόνο ζωής που δεν υπερβαίνει τη δεκαετία. Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι η διαδικασία της εμφύτευσης ενός δοντιού είναι αρκετά απλή και σίγουρα το τελικό αποτέλεσμα αξίζει το χρόνο που θα διαθέσουμε και τα χρήματα μας. Η καλύτερη επιλογή για σπασμένα δότια είναι τα εμφυτεύματα δοντιών.

Τοποθέτηση όψεων πορσελάνης

Μία άλλη δυνατότητα που προσφέρει στην εποχή μας η αισθητική οδοντιατρική είναι και η τοποθέτηση όψεων πορσελάνης. Είναι μία τεχνική η οποία γίνεται από έμπειρο και εξειδικευμένο οδοντίατρο που πρώτα από όλα πρέπει να εκτιμήσει σωστά την κατάσταση των δοντιών σας. Αρκεί να σκεφτούμε ότι η τοποθέτηση όψεων πορσελάνης είναι μία πολύ δημοφιλής τεχνική που προτιμούν πάρα πολύ μεγάλοι ηθοποιοί στο εξωτερικό.

Τα τελευταία χρόνια βέβαια όλο και περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν την καινούργια αυτή τεχνική καθώς θέλουν να αποκτήσουν ένα πιο όμορφο χαμόγελο. Όταν μιλάμε για όψεις πορσελάνης στην ουσία αναφερόμαστε σε πολύ λεπτά στρώματα από κεραμικό υλικό τα οποία τοποθετούνται πάνω από τα δόντια, την αισθητική εμφάνιση των οποίων θέλουμε να αποκαταστήσουμε.

Όψεις πορσελάνης

Το σημαντικό πλεονέκτημα αυτής της σύγχρονης οδοντιατρικής τεχνικής, δηλαδή οι όψεις πορσελάνης, είναι ότι δεν φθείρονται τα δόντια των ασθενών, αφού για να μπούνε οι όψεις πορσελάνης τροχίζονται ελαφρά ή σχεδόν καθόλου τα υγιή δόντια. Η τοποθέτησή όψεων πορσελάνης βέβαια πρέπει να γίνει από πολύ έμπειρο και εξειδικευμένο οδοντίατρο. Γιατί ένα από τα σημαντικά θέματα, που πρέπει να λύσει ο οδοντίατρος μας όταν βάλουμε όψεις πορσελάνης, είναι και το ακριβές χρώμα των όψεων που πρέπει να ταιριάζει με την υπόλοιπη οδοντοστοιχία.

Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν ο εξειδικευμένος οδοντίατρος να σας καθοδηγήσει σωστά έτσι ώστε οι όψεις πορσελάνης που θα χρειαστεί να βάλετε να έχουν και το σωστό σχήμα, ώστε να βρίσκονται σε ισορροπία με την εικόνα και την κατάσταση των υπολοίπων δοντιών της οδοντοστοιχίας σας. Επομένως όποιος έχει κάποιο πρόβλημα με την εμφάνιση των δοντιών του, δηλαδή πιθανές κηλίδες ή φθορές σε αυτά ή όποιος θέλει να αποκτήσει το χαμόγελο των αστέρων δεν έχει τίποτα άλλο παρά να απευθυνθεί σε έναν έμπειρο οδοντίατρο για να βάλει όψεις πορσελάνης.

Λεύκανση δοντιών

Η λεύκανση των δοντιών είναι μία άλλη σύγχρονη οδοντιατρική τεχνική για όσους ονειρεύονται ένα όμορφο και λαμπερό χαμόγελο εύκολα γρήγορα, ανώδυνα και με προσιτές τιμές. Έτσι στις μέρες μας είναι πολύ εύκολο να αποκτήσετε το χαμόγελο που ονειρεύεστε χάρη στις σύγχρονες τεχνικές που εφαρμόζει πλέον η αισθητική οδοντιατρική. Αυτό μπορεί να γίνει με τη χρήση σύγχρονων μηχανημάτων laser όπου μέσα σε μισή ώρα μπορεί να επιτευχθεί η επιθυμητή λεύκανση των δοντιών μας εύκολα και ανώδυνα.

Το μεγάλο πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι μπορεί να γίνει γρήγορα και ανώδυνα αρκεί να εμπιστευθούμε τον κατάλληλο εξειδικευμένο οδοντιάτρο. Πολλές φορές η μέθοδος αυτή συνδυάζεται και με τη λεύκανση που μπορούμε να κάνουμε στο σπίτι μας χρησιμοποιώντας κάποιο ειδικό μασελάκι και τζελ. Είναι δυο διάφανα εύκαμπτα και εύκολα στη χρήση τους μασελάκια που τοποθετούνται στο πάνω και στο κάτω μέρος της οδοντοστοιχίας μας. Μετά από κάποιες ημέρες, που απαιτούνται για τη συγκεκριμένη θεραπεία η λεύκανση των δοντιών μας είναι πλέον μία πραγματικότητα. Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι κάποιος μπορεί να επιλέξει μόνο τη λεύκανση με τζελ στο σπίτι,αλλά αυτό που έχει αποδειχθεί ότι φέρνει τα καλύτερα αποτελέσματα είναι ο συνδυασμός των δύο μεθόδων λεύκανσης δοντιών στις οποίες αναφερθήκαμε παραπάνω.

Οδοντίατρος για την αισθητική των δοντιών μας

Είδαμε σε αυτό το άρθρο ότι υπάρχουν πολλές τεχνικές για να βελτιώσουμε την αισθητική εμφάνιση των δοντιών του στόματος μας. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα όταν θέλουμε να κάνουμε τέτοιου είδους επεμβάσεις είναι ότι πρέπει να απευθυνθούμε στον κατάλληλο και απολύτως έμπειρο οδοντίατρο, ο οποίος θα πρέπει να εκτιμήσει σωστά την κατάσταση της υγείας των δοντιών μας και την εμφάνισή τους.

Οι όψεις πορσελάνης, το bonding, το λίφτινγκ δοντιών, τα εμφυτεύματα, η ψηφιακή σχεδίαση χαμόγελου και άλλες σύγχρονες τεχνικές εφαρμόζονται εύκολα, γρήγορα και με υπέροχα αποτελέσματα από την οδοντίατρο Τάνια Χατζηπαναγιωτίδου στο ιατρείο της στη Γλυφάδα. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να απευθυνόμαστε στον κατάλληλο οδοντίατρο για να βελτιώσουμε όχι μόνο την υγεία των δοντιών μας, αλλά και την αισθητική εμφάνιση τους. Η οδοντίατρος θα μας καθοδηγήσει ώστε να αποκτήσουμε την αυτοπεποίθηση που χρειαζόμαστε και τη χαρά να είμαστε όμορφοι!


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,