Λεύκανση δοντιών για φωτεινό χαμόγελο. Η λεύκανση των δοντιών είναι μία απλή και ασφαλής μέθοδος για να πετύχουμε την αλλαγή του χρώματος αλλά και της φωτεινότητας των δοντιών μας. Είναι η πιο συντηρητική μέθοδος για να αλλάξουμε το χρώμα των δοντιών μας, χωρίς να επηρεάζεται το σχήμα τους. Αυτό το οποίο πετυχαίνει ο οδοντίατρος με τη λεύκανση των δοντιών μας είναι να αποχρωματίσει τις χρωστικές που βρίσκονται στις εξωτερικές στρώσεις των δοντιών μας χαρίζοντάς μας ένα όμορφο άσπρο χρώμα.
Όμορφο χαμόγελο με τη λεύκανση δοντιών
Η μέθοδος είναι εντελώς ανώδυνη και όπως θα δούμε στη συνέχεια του άρθρου μας μπορεί να έχει και διάρκεια στο χρόνο, αρκεί να ακολουθούμε πιστά τις συμβουλές και τις οδηγίες του οδοντιάτρου μας. Έτσι μπορούμε να αποκτήσουμε ένα πιο όμορφο χαμόγελο με δόντια που δείχνουν περισσότερο υγιή. Εδώ αξίζει σε αυτό το σημείο να τονίσουμε, ότι με τη λεύκανση των δοντιών δεν θα αποκτήσουμε τα κάτασπρα δόντια που βλέπουμε σε κάποιους ηθοποιούς του Hollywood ή σε ανθρώπους στην τηλεόραση, αλλά θα έχουμε ένα όμορφο ήπιο αποτέλεσμα που θα επηρεάσει την αισθητική του χαμόγελου μας. Δόντια που είχαν ένα κίτρινο χρώμα μπορούν τώρα με τη λεύκανση δοντιών να γίνουν άσπρα, χαρίζοντάς μας περισσότερη ευεξία, αυτοπεποίθηση και ψυχολογική ανάταση.
Πώς γίνεται η λεύκανση των δοντιών
Η λεύκανση των δοντιών μπορεί να γίνει είτε στο ιατρείο, είτε στο σπίτι μας αλλά μπορεί να γίνει και με συνδυασμό των δύο παραπάνω τρόπων. Ο οδοντίατρός μας είναι αυτός ο οποίος θα κρίνει ποια από τις δύο μεθόδους θα ακολουθήσει. Μπορεί, ανάλογα και με την κατάσταση των δοντιών του ασθενούς, να είναι αρκετό ένα ραντεβού στο ιατρείο, αλλά μπορεί να χρειαστεί να συνδυαστεί η λεύκανση στο ιατρείο με τη λεύκανση στο σπίτι για περίπου 10 ημέρες.
Το πρώτο πράγμα που θα κάνει ο οδοντίατρός μας στο πρώτο ραντεβού είναι να ελέγξει τα δόντια του ασθενή, έτσι ώστε να διαπιστώσει αν υπάρχουν δόντια με τερηδόνα ή με παλιά σφραγίσματα, προκειμένου να σχεδιάσει στη συνέχεια το πιο κατάλληλο σχέδιο θεραπείας.
Λεύκανση δοντιών στο ιατρείο
Η λεύκανση δοντιών στο ιατρείο πραγματοποιείται με τη χρήση ειδικών τζελ τα οποία μπορούν να αλλάξουν, να αποχρωματίσουν τις χρωστικές που βρίσκονται πάνω στα δόντια. Τώρα, αν ο οδοντίατρος μας κρίνει ότι αυτό δεν είναι αρκετό, μπορεί η διαδικασία να συνεχιστεί στο σπίτι. Ο οδοντίατρός μας θα κατασκευάσει δύο πλαστικά μασελάκια, όπου εκεί μέσα ο ασθενής θα βάζει το ειδικό gel και θα τα εφαρμόζει στα δόντια του, είτε κάποιες ώρες στη διάρκεια της ημέρας, είτε κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Μέθοδοι λεύκανσης δοντιών
Ο συνδυασμός των δύο παραπάνω μεθόδων συνήθως δίνει πιο καλά αποτελέσματα και μάλιστα αποτελέσματα που διαρκούν περισσότερο στο χρόνο. Επειδή όμως τα δόντια δεν είναι ίδια από άνθρωπο σε άνθρωπο και η ποιότητα της αδαμαντίνης διαφέρει, ακριβώς για αυτό το λόγο ο οδοντίατρος μας είναι εκείνος ο οποίος θα κρίνει το πώς ακριβώς πρέπει να γίνει η λεύκανση και ποια διάρκεια πρέπει να έχει.
Τι πρέπει να προσέχω μετά τη λεύκανση των δοντιών μου
Όταν η διαδικασία της λεύκανσης ολοκληρωθεί, θα έχουμε αποκτήσει όμορφα άσπρα δόντια τα οποία θα κάνουν το χαμόγελό μας να είναι περισσότερο φωτεινό και θα ανεβάσουν την αυτοπεποίθησή μας στα ύψη! Το ερώτημα που απασχολεί από κει και πέρα όσους έχουν κάνει λεύκανση είναι αν αυτή θα έχει διάρκεια και τι πρέπει να κάνουν καθημερινά ώστε να κρατήσουν αυτά τα ωραία άσπρα δόντια που έχουν αποκτήσει. Όπως μας εξήγησε η οδοντίατρος, κ. Τάνια Χατζηπαναγιωτίδου, εξειδικευμένη και πολύ έμπειρη πάνω στη λεύκανση των δοντιών, το αποτέλεσμα της λεύκανσης μπορεί να διαρκέσει πολύ αρκεί να ακολουθούμε πιστά κάποιες οδηγίες κάποιες πολύ απλές συμβουλές.
Αποφύγετε τις τροφές που έχουν έντονες χρωστικές
Αυτό το οποίο πρέπει να κάνουμε καταρχήν είναι να αποφεύγουμε τροφές που έχουν έντονες χρωστικές και μπορούν να χρωματίσουν τα δόντια μας. Τέτοιες τροφές είναι το κόκκινο κρασί, ο καφές, αλλά και κάποια φρούτα. Δεν απαγορεύεται να πίνουμε καφέ,αλλά πρέπει να τον πίνουμε σχετικά σύντομα και όταν τελειώνουμε καλό είναι να βουρτσίζουμε προσεκτικά τα δόντια μας ακόμη και χωρίς οδοντόκρεμα. Το βούρτσισμα μας όμως πρέπει να είναι προσεκτικό και όπως μας έχει το δείξει ο οδοντίατρός μας, για να έχει τα σωστά αποτελέσματα. Από κει και πέρα είναι φυσιολογικό μετά από ένα χρόνο το άσπρο χρώμα των δοντιών να έχει χαθεί λίγο, οπότε μπορούμε να επαναλάβουμε τη λεύκανση στο ιατρείο ή ακόμη και να χρησιμοποιήσουμε τα μασελάκια που έχουμε ήδη στο σπίτι μας για μερικές ημέρες.
Μπορούν όλοι να κάνουν λεύκανση δοντιών;
Αυτό είναι ένα ερώτημα που απασχολεί σίγουρα πολλούς. Το μόνο βέβαιο είναι ότι η λεύκανση δεν μπορούν να κάνουν πως είναι κάτω των 18 ετών γιατί εκεί η αδαμαντίνη δεν έχει πάρει την τελική της ακόμη μορφή, όπως επίσης και γυναίκες οι οποίες βρίσκονται στη φάση της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού. Από κει και πέρα όλοι μπορούν να κάνουν λεύκανση δοντιών, μία διαδικασία που όπως είπαμε είναι ανώδυνη και σχετικά ασφαλής. Κάτι το οποίο πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι σε νεαρά άτομα 20 έως 25 ετών είναι πολύ πιο εύκολο να αλλάξει το χρώμα, οπότε εκεί μπορεί να επιλεγεί μόνο το μασελάκι στο σπίτι για κάποιο συγκεκριμένο αριθμό ημερών που θα ορίσει ο οδοντίατρος.
Η λεύκανση δοντιών δεν μπορεί να αλλάξει το χρώμα από παλιές στεφάνες πορσελάνης
Καλό θα ήταν σε αυτό το σημείο να διευκρινίσουμε ότι με τη λεύκανση δοντιών δεν μπορεί να αλλάξει το χρώμα από παλιές στεφάνες πορσελάνης που πιθανόν να υπάρχουν στο στόμα κάποιου ασθενή ή το χρώμα κάποιας τεχνητής οδοντοστοιχίας ή παλαιών σφραγισμάτων. Η πορσελάνη που υπάρχει σε παλιές στεφάνες ή σε τεχνητές οδοντοστοιχίες δεν μπορεί να αλλάξει χρώμα,καθώς αυτό έχει επιλεγεί από τον οδοντοτεχνίτη στο στάδιο της κατασκευής της. Αυτό το οποίο συνήθως γίνεται είναι να προηγείται η λεύκανση και στη συνέχεια να αλλάζουν παλιά σφραγίσματα, που βρίσκονται στα μπροστινά δόντια ή παλιές στεφάνες πορσελάνης που φαίνονται καθώς χαμογελάμε, έτσι ώστε το χρώμα τους να έρθει πιο κοντά στο χρώμα των υπολοίπων δοντιών μας που έχουμε λευκάνει.
Είναι αρκετή η λεύκανση δοντιών για ένα τέλειο χαμόγελο;
Όπως είπαμε και παραπάνω με τη λεύκανση τα δόντια μας θα αποκτήσουν ένα όμορφο άσπρο χρώμα. Κάποιες φορές όμως Υπάρχουν διάφορα άλλα προβλήματα όπως για παράδειγμα κενά ανάμεσα στα δόντια, δυσχρωμίες, αλλά και δόντια που διαφέρουν στο σχήμα από τα άλλα. Σε αυτή την περίπτωση η λεύκανση δεν θα λύσει όλα τα προβλήματα, αλλά θα πρέπει ο οδοντίατρος να προχωρήσει και σε μία σειρά από άλλες παρεμβάσεις που θα αποφασιστούν από κοινού με τον ασθενή. Πιθανόν δηλαδή να χρειαστούν όψεις ρητίνης ή πορσελάνης προκειμένου να καλυφθούν τα κενά ανάμεσα στα δόντια ή να αποκατασταθεί το σωστό χρώμα σε κάποια άλλα δόντια. Η λεύκανση δηλαδή είναι μία από τις πολλές μεθόδους με τις οποίες μπορεί να βελτιωθεί η εικόνα των δοντιών του ασθενούς αλλά κάποιες φορές δεν είναι αρκετή.
Οδοντίατρος στη Γλυφάδα
Αξίζει τον κόπο πάντως να επισκεφτούμε την κ. Τάνια Χατζηπαναγιωτίδου στο σύγχρονο ιατρείο της οδοντιάτρου στη Γλυφάδα, προκειμένου να μάθουμε όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για τη λεύκανση των δοντιών, αλλά και για τις όψεις ρητίνης και πορσελάνης, έτσι ώστε να αποκτήσουμε το χαμόγελο που θα μας ανεβάσει ψυχολογικά και θα μας δώσει όση αυτοπεποίθηση χρειαζόμαστε στη δύσκολη καθημερινότητά μας! Στο ιατρείο μπορείτε να απολαύσετε πολλές υπηρεσίες αισθητικής οδοντιατρικής όπως Lifting δοντιών, Bonding δοντιών, Όψεις δοντιών, Χτίσιμο δοντιών, εμφυτεύματα δοντιών, Όψεις ρητίνης, Όψεις πορσελάνης και Όψεις δοντιών.