Φωτεινό χαμόγελο με όψεις πορσελάνης

Φωτεινό χαμόγελο με όψεις πορσελάνης είναι το ζητούμενο για πολλούς ανθρώπους που έχουν στραβά δόντια. Πώς να αποκτήσετε φωτεινό χαμόγελο με όψεις πορσελάνης είναι το αντικείμενο του άρθρου που διαβάζεται αυτή τη στιγμή. Βλέπετε στην τηλεόραση και στα περιοδικά το φωτεινό και λαμπερό χαμόγελο των σταρ και αναρωτιέστε πόσα χρήματα και πόσο χρόνο διέθεσαν ώστε να αποκτήσουν αυτά τα πανέμορφα κατάλευκα δόντια; Κι όμως, το όμορφο, αστραφτερό χαμόγελο, τα υγιή και λευκά δόντια δεν είναι στις μέρες μας ένα άπιαστο όνειρο.

Αισθητική οδοντιατρική

Η αισθητική οδοντιατρική εξελίσσεται ραγδαία και προσφέρει πολλές και διαφορετικές επιλογές για όλες τις ανάγκες, τις ιδιαίτερες απαιτήσεις αλλά και για όλες τις τσέπες. Λεύκανση δοντιών, όψεις πορσελάνης, καθαρισμός, στεφάνες,bonding και λίφτινγκ δοντιών είναι μόνο μερικές από τις σύγχρονες οδοντιατρικές τεχνικές, πού εύκολα, γρήγορα και ανώδυνα εφαρμόζει στο ιατρείο της στη Γλυφάδα η εξειδικευμένη οδοντίατρος Τάνια Χατζηπαναγιωτίδου. Αν λοιπόν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που αποφεύγουν τις φωτογραφίες επειδή φοβούνται να χαμογελάσουν, εάν νιώθετε άσχημα γιατί θεωρείτε ότι τα δόντια σας δεν είναι όμορφα, εάν πράγματι τα δόντια σας είναι κίτρινα, έχουν δυσχρωμίες ή κάποιο χτύπημα, οι επιλογές που έχετε στις μέρες μας είναι πάρα πολλές. Αναμφισβήτητα οι όψεις πορσελάνης αποτελούν ίσως την πιο ιδανική, ριζική και αποτελεσματική λύση, για να απαλλαγείτε από οποιοδήποτε πρόβλημα στο  μπροστινό τμήμα της οδοντοστοιχίας σας.

Τι είναι οι όψεις πορσελάνης

Ίσως έχετε ακούσει για την τεχνική όψεων πορσελάνης, μία από τις πολλές δυνατότητες που προσφέρει στην εποχή μας η αισθητική οδοντιατρική, αλλά δεν γνωρίζετε τι ακριβώς εννοούμε όταν μιλάμε για όψεις πορσελάνης. Ακόμη και για εσάς που ακούτε τη λέξη οδοντίατρος και άσχημοι συνειρμοί έρχονται στο μυαλό σας, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι πλέον η αισθητική οδοντιατρική και όλες οι τεχνικές και οι μέθοδοι που εφαρμόζονται είναι ανώδυνες, γρήγορες και αποτελεσματικές. Φυσικά είναι απαραίτητο να αποταθείτε σε εξειδικευμένο οδοντίατρο πού θα αξιολογήσει και θα εκτιμήσει σωστά την κατάσταση των δοντιών σας και θα σας προτείνει την κατάλληλη μέθοδο που πρέπει να ακολουθήσετε ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε. Οι όψεις πορσελάνης είναι πολύ δημοφιλείς στο εξωτερικό. Είναι μια τεχνική που προτιμούν οι αστέρες του Χόλιγουντ και κυρίως οι ηθοποιοί, λόγω των καταπληκτικών αποτελεσμάτων που έχει. Πραγματικά μπορούν να μεταμορφώσουν το χαμόγελο σας, να δώσουν άλλη όψη στο πρόσωπό σας και να σας κάνουν να φαίνεστε άλλος άνθρωπος. Σε αυτό το άρθρο θα σας ενημερώσουμε για το τι είναι οι όψεις πορσελάνης, ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους και ποτέ ενδείκνυται να εφαρμόζεται η συγκεκριμένη τεχνική. Τι είναι λοιπόν οι όψεις πορσελάνης για τις οποίες όλοι μιλάνε; Οι όψεις πορσελάνης είναι λεπτές φλούδες, στρώματα από κεραμικό υλικό, οι οποίες τοποθετούνται ακριβώς πάνω από τα δόντια και συγκολλούνται με ειδική κόλλα από τον οδοντίατρο.

Ότι πει ο οδοντίατρος

Θα κάνετε ότι σας πει ο οδοντίατρος. Όταν ξεκινήσει η διαδικασία, ο οδοντίατρος, αφού πρώτα αφαιρέσει ένα πολύ λεπτό στρώμα από την μπροστινή επιφάνεια των δοντιών, το στέλνει στον οδοντοτεχνίτη προκειμένου να το επεξεργαστεί και να κατασκευάσει τις όψεις πορσελάνης. Είναι πολύ σημαντικό στη συγκεκριμένη περίπτωση ο εξειδικευμένος οδοντίατρος να εκτιμήσει σωστά το χρώμα που θα έχουν οι όψεις πορσελάνης, καθώς πολλές φορές οι ασθενείς ζητούν πολύ λευκά χρώματα, τα οποία δεν ταιριάζουν με την υπόλοιπη οδοντοστοιχία τους. Επίσης πολύ μεγάλο ρόλο παίζει και το σωστό σχήμα, το οποίο πρέπει να έχουν οι όψεις πορσελάνης που θα κατασκευάσει ο οδοντοτεχνίτης. Πολλές φορές όσοι επισκέπτονται τον οδοντίατρο παρασύρονται και ζητούν πράγματα τα οποία δεν βρίσκονται σε ισορροπία με την κατάσταση των δοντιών και της οδοντοστοιχίας τους. Εάν θέλετε να έχετε ωραία δόντια, εάν επιδιώκετε άσπρα δόντια ή αν θέλετε να περιορίσετε τα κενά στα δόντια, τότε ο μόνος αρμόδιος είναι ο οδοντίατρος. Σε κάθε περίπτωση, ο έμπειρος και εξειδικευμένος οδοντίατρος θα σας καθοδηγήσει και θα σας βοηθήσει να κάνετε τη σωστή, την κατάλληλη για εσάς επιλογή.

Για ποιους ενδείκνυνται οι όψεις πορσελάνης

Όπως είπαμε, αφού ο οδοντίατρος αφαιρέσει μία λεπτή στρώση από την μπροστινή επιφάνεια των δοντιών και τη στείλει στον οδοντοτεχνίτη, ύστερα από τέσσερις με πέντε ημέρες οι όψεις πορσελάνης είναι έτοιμες. Και αν προβληματίζεστε τι θα γίνει μέχρι να ετοιμαστούν οι όψεις πορσελάνης, δεν έχετε κανένα λόγο να ανησυχείτε. Φυσικά οι σύγχρονες μέθοδοι και η αισθητική οδοντιατρική έχουν προβλέψει ώστε να μην έρχεται ο ασθενής ποτέ σε δύσκολη και δυσάρεστη θέση. Στο μεσοδιάστημα, μέχρι ο  οδοντοτεχνίτης να ετοιμάσει τις όψεις πορσελάνης που έχουν σχεδιαστεί σύμφωνα με τα δικά σας μέτρα, ο οδοντίατρος εφαρμόζει προσωρινές όψεις πορσελάνης οι οποίες προσαρμόζονται στην μπροστινή επιφάνεια των δοντιών και στη συνέχεια αφαιρούνται. Το λαμπερό και φωτεινό χαμόγελο που πάντα ονειρευόσασταν πλέον είναι μία πραγματικότητα. Πότε όμως και σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να καταφεύγουμε σε αυτήν τη λύση; Ποιοι είναι οι κατάλληλοι υποψήφιοι για τις όψεις πορσελάνης; Σίγουρα οποιοσδήποτε έχει κάποιο θέμα με τα δόντια του ή επιθυμεί να αποκτήσει το χαμόγελο των αστέρων δεν σημαίνει ότι πρέπει οπωσδήποτε να καταφύγει στην τεχνική των όψεων πορσελάνης. Υπάρχουν στις μέρες μας πολλές και ποικίλες επιλογές που προσφέρει η αισθητική οδοντιατρική, προκειμένου να λύσουμε αρκετά προβλήματα που δεν είναι σοβαρά. Οι όψεις πορσελάνης αποτελούν ιδανική και αποτελεσματική λύση για όσους έχουν σοβαρά θέματα με την οδοντοστοιχία τους, όπως μπροστινά σπασμένα, στραβά δόντια, κίτρινα, μαύρα ή τερηδονισμένα δόντια με σφραγίσματα. Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις οι όψεις πορσελάνης αποτελούν ίσως την πιο αποτελεσματική λύση.

όψεις πορσελάνης
όψεις πορσελάνης

Γιατί να επιλέξω όψεις πορσελάνης

Στα σημαντικά πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης τεχνικής συγκαταλέγεται το γεγονός ότι δεν τροχίζεται μεγάλο μέρος του δοντιού, όπως συμβαίνει στις περιπτώσεις που τοποθετούμε θήκες. Επίσης είναι γρήγορη, εύκολη και ανώδυνη διαδικασία, η οποία επιτυγχάνει θεαματικά αποτελέσματα. Ακόμη είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι οι όψεις πορσελάνης έχουν μακρά διάρκεια ζωής, με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα φροντίζετε σωστά τα δόντια σας και θα προσέχετε ιδιαίτερα τη στοματική υγιεινή. Από την άλλη, σίγουρα δεν είναι η πιο οικονομική λύση που απευθύνεται σε όλους, όμως δεν είναι ακατόρθωτο να τοποθετήσετε όψεις πορσελάνης σε  αρκετά προσιτές τιμές. Είναι λοιπόν απαραίτητο να κάνετε έρευνα αγοράς, να συγκρίνετε τις τιμές, μα πάνω από όλα να επισκεφθείτε έμπειρο και εξειδικευμένο οδοντίατρο όπως η Τάνια Χατζηπαναγιωτίδου, η οποία διαθέτει τον κατάλληλο τεχνικό εξοπλισμό καθώς και την κατάρτιση που απαιτείται, προκειμένου να έχετε το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.

Tips για λαμπερό και φωτεινό χαμόγελο

Σίγουρα η αισθητική οδοντιατρική βοηθάει σε πολλές περιπτώσεις και έχει θεαματικά αποτελέσματα. Είναι όμως πολύ σημαντικό πριν αποφασίσουμε να κάνουμε οποιαδήποτε αισθητική παρέμβαση και μετά από αυτήν, να ακολουθούμε τους βασικούς κανόνες στοματικής υγιεινής. Ο πιο βασικός καθημερινός κανόνας που πρέπει να ακολουθούμε είναι το σωστό βούρτσισμα των δοντιών. Πρωί και βράδυ και μετά την κατανάλωση γλυκών είναι απαραίτητο να ποτίζουμε τα δόντια μας, προκειμένου να τα διατηρήσουμε υγιή χωρίς τερηδόνα και προβλήματα. Επίσης η χρήση οδοντικού νήματος βοηθάει ώστε να απομακρύνονται οι τροφές και να μην μένουν υπολείμματα στα δόντια, με αποτέλεσμα να αποκτούν τερηδόνα. Καλό είναι να αποφεύγετε την υπερκατανάλωση γλυκών και γενικότερα τα ροφήματα με ζάχαρη όπως τα αναψυκτικά, γιατί φθείρουν και χαλάνε τα δόντια. Επίσης οι τροφές με έντονη χρωστική ουσία, όπως οι φράουλες, τα κεράσια, τα παντζάρια, ο καφές, αφήνουν χρώμα στα δόντια μας. Και μην ξεχνάτε να επισκέπτεστε τακτικά τον οδοντίατρο προκειμένου να κάνετε τον καθιερωμένο καθαρισμό και τον έλεγχο που απαιτείται, ώστε να διατηρήσετε σε καλή κατάσταση τα δόντια σας.

Lifting δοντιών

Σε πολλές περιπτώσεις ενδεχομένως η καλύτερη λύση να είναι το λίφτινγκ δοντιών. Όταν μιλάμε για lifting δοντιών αναφερόμαστε στις λεγόμενες οποίες ρητίνης ή αλλιώς και σε όψεις δοντιών. Είναι ένα κομμάτι της αισθητικής ιατρικής το οποίο μπορεί να βελτιώσει κατακόρυφα το χαμόγελό μας. Όταν κάνουμε lifting δοντιών τότε το αποτέλεσμα πάνω στα δόντια μας επιτυγχάνεται μόνο σε μία μέρα. Κάποιοι το αποκαλούν και bonding δοντιών. τώρα το σχήμα όσο και το χρώμα στα δόντια σας μπορούν να αλλάξουν αυθημερόν με την μέθοδο αισθητικής οδοντιατρικής που ονομάζεται bonding δοντιών.

Εμφυτεύματα δοντιών

στην περίπτωση Τώρα που έχουμε σπασίματα δοντιών πριν από οτιδήποτε άλλο πρέπει να εξετάσουμε την περίπτωση των οδοντικών εμφυτευμάτων. Ουσιαστικά τα εμφυτεύματα δοντιών Είναι κάποιες βίδες από τιτάνιο οι οποίες καρφώνονται πάνω στα ούλα. Η εμφύτευση δοντιών αποτελεί την εξέλιξη της τεχνολογίας η οποία αντικατέστησε τις γέφυρες των δοντιών. Πραγματοποιείται από εμφυτευματολόγο. Τα εμφυτεύματα δοντιών είναι μία λύση σίγουρη που θα την απολαμβάνετε για μία ζωή Και θα ξεχάσετε εντελώς ότι στο στόμα σας έχετε κάνει εμφύτευση δοντιών. Θα σας προτείναμε να ακολουθήσετε τον επόμενο σύνδεσμο ώστε να ενημερωθείτε για τα εμφυτεύματα δοντιών.

Λεύκανση δοντιών

Η λεύκανση δοντιών είναι μία άλλη μέθοδος αισθητικής οδοντιατρικής. αυτό που επιτυγχάνουμε όταν κάνουμε λεύκανση δοντιών είναι να βελτιστοποιήσουμε το χρώμα των δοντιών μας. η μέθοδος αισθητικής οδοντιατρικής που ταιριάζει σε κάθε περίπτωση αποτελεί αποκλειστικά και μόνο επιλογή του οδοντιάτρου. εμείς Αυτό το άρθρο Απλά παρουσιάζουμε τις διάφορες τεχνικές όπως για παράδειγμα στη λεύκανση δοντιών ώστε να γνωρίζετε ότι μπορείτε να περιμένετε την επίσκεψή σας στο ιατρείο. Πάντως η λεύκανση δοντιών είναι μία μέθοδος τελείως ανώδυνη που θα σας χαρίσει εξαιρετικά λαμπερό χαμόγελο άμεσα. Μη διστάζετε να αναζητήσετε περισσότερες πληροφορίες πάνω στη λεύκανση δοντιών.

Εξελίξεις στην αισθητική οδοντιατρική

Οπως αναφέραμε σε αυτό το άρθρο, η οδοντιατρική και ιδιαίτερα η αισθητική οδοντιατρική αναπτύσσεται και εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς καλύπτοντας πλέον όλες τις ανάγκες και τις απαιτήσεις στον τομέα αυτό. Το μαγικό χαμόγελο των ονείρων σας δεν είναι πλέον ακατόρθωτο ούτε αποτελεί άπιαστο όνειρο. Πολλές είναι οι μέθοδοι και οι τεχνικές πού εφαρμόζονται με αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα από την εξειδικευμένη οδοντίατρο Τάνια Χατζηπαναγιωτίδου στο ιατρείο της στη Γλυφάδα. Λεύκανση, καθαρισμός, λίφτινγκ δοντιών, όψεις πορσελάνης και πολλές άλλες τεχνικές δίνουν λύση σε κάθε πρόβλημα αισθητικής. Μην διστάσετε να τη συμβουλευτείτε και να πάρετε την απόφαση να αλλάξετε την εικόνα σας, το πιο σημαντικό ίσως στοιχείο στο πρόσωπό σας, το χαμόγελο.