Πώς θα αποκτήσετε ένα όμορφο και φυσικό χαμόγελο

Όλοι θέλουμε όμορφο και φυσικό χαμόγελο. Η σύγχρονη οδοντιατρική είναι ένας επιστημονικός τομέας που τα τελευταία χρόνια έχει κάνει κυριολεκτικά άλματα, καθώς προσφέρει πλέον μία σειρά από λύσεις με στόχο όχι μόνο την αποκατάσταση της υγείας των δοντιών, αλλά και τη βελτίωση της εμφάνισης τους με στόχο ένα όμορφο, φυσικό και λαμπερό χαμόγελο. Γεγονός είναι ότι όλοι μας πρέπει να φροντίζουμε για την υγεία των δοντιών μας και οι συχνές και τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο μας είναι πολύ σημαντικές για να προλάβουμε τις όποιες φθορές προκαλούνται σε αυτά πριν προκαλέσουν ανεπανόρθωτες βλάβες στα δόντια μας.

Η σύγχρονη οδοντιατρική προσφέρει λύσεις

Ευτυχώς όμως η σύγχρονη οδοντιατρική έχει τις λύσεις για όλα τα προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν. Από έναν απλό καθαρισμό των δοντιών μας ή κάποιο σφράγισμα μέχρι τη θεραπεία της ουλίτιδας ή της περιοδοντίτιδας. Κι ενώ τα παλαιότερα χρόνια πολύ συνηθισμένο φαινόμενο ήταν το σφράγισμα ή και η εξαγωγή του δοντιού που πονούσε, τώρα υπάρχει η λύση της ενδοδοντικής θεραπείας (απονεύρωση) με την οποία το δόντι θεραπεύεται οριστικά και το κυριότερο χωρίς να χαθεί. Υπάρχουν βέβαια μία σειρά από τεχνικές και παρεμβάσεις με τις οποίες ένας οδοντίατρος θα διατηρήσει την υγεία των δοντιών μας και το κυριότερο είναι ότι όλα αυτά στα σύγχρονα ιατρεία με τις νέες μεθόδους και την υλικοτεχνική υποδομή που υπάρχει μπορούν να γίνουν χωρίς να πονάμε. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί ο φόβος για τον οδοντίατρο είναι συνήθως και ο κυριότερος λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι από μας αμελούμε την υγεία των δοντιών μας.

Αισθητική οδοντιατρική για ένα όμορφο χαμόγελο

Ένα φυσικό και όμορφο χαμόγελο μπορεί πραγματικά να αλλάξει τη ζωή μας. Είναι γεγονός ότι όλοι μας θέλουμε να δείχνουμε πιο όμορφοι κάτι που μπορεί να τονώσει την αυτοπεποίθησή μας και την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας. Εδώ ακριβώς έρχεται να βοηθήσει ο τομέας της αισθητικής οδοντιατρικής, που μπορεί να μας προσφέρει με τις σύγχρονες μεθόδους που έχουν αναπτυχθεί, δόντια όχι μόνο υγιή, αλλά όσο το δυνατόν πιο φυσικά και όμορφα. Μία σειρά από καινούργιες μέθοδοι και αισθητικές παρεμβάσεις έχουν δημιουργηθεί με σκοπό τη βελτίωση της εμφάνισης των δοντιών μας. Λεύκανση δοντιών, όψεις ρητίνης ή πορσελάνης, ουλοπλαστική, στεφάνες, αλλά και εμφυτεύματα δοντιών είναι μία σειρά από παρεμβάσεις που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια με στόχο να μας χαρίσουν ένα φυσικό και όμορφο χαμόγελο. Πολύ σημαντικό είναι να τονίσουμε ότι οι περισσότερες από αυτές τις παρεμβάσεις γίνονται ανώδυνα και πολύ πιο εύκολα από ότι φανταζόμαστε.

Οδοντίατρος

Αρκεί να απευθυνθούμε σε κάποιον εξειδικευμένο οδοντίατρο ο οποίος μπορεί κυριολεκτικά να κάνει θαύματα χαρίζοντάς μας δόντια όχι μόνο υγιή, αλλά και πολύ όμορφα. Κι αυτό γιατί υπάρχει σήμερα στον οδοντίατρο τέτοια υλικοτεχνική υποδομή χάρη στην οποία οι παρεμβάσεις οι οποίες γίνονται είναι απόλυτα επιτυχημένες. Και μας χαρίζουν ένα όμορφο και προπαντός φυσικό αποτέλεσμα. Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι οι όποιες παρεμβάσεις γίνονται με τέτοιον τρόπο ώστε να έχουμε τις μικρότερες δυνατές φθορές στα υπάρχοντα δόντια. Έτσι ένας οδοντίατρος μπορεί σήμερα να δώσει εξαιρετικές λύσεις για προβλήματα όπως είναι τα κίτρινα δόντια ή δόντια με κενά ανάμεσά τους. Εξαιρετικές επιλογές για για σπασμένα ή ραγισμένα δόντια και γενικά για οποιοδήποτε ορθοδοντικό πρόβλημα. Θα δούμε στη συνέχεια ορισμένες από τις θεραπευτικές παρεμβάσεις που επιλέγουν οι περισσότεροι από τους ασθενείς που επισκέπτονται κάποιο οδοντιατρικό ιατρείο για να αποκτήσουν ένα πιο όμορφο και φυσικό χαμόγελο σε συνεργασία με την οδοντίατρο.

Λεύκανση δοντιών

Η λεύκανση των δοντιών αποτελεί μία από τις πλέον δημοφιλείς και διαδεδομένες μεθόδους για να αποκτήσουμε ένα πιο φυσικό και λαμπερό χαμόγελο. Είναι η πλέον συντηρητική μέθοδος αποκατάστασης του χρώματος των δοντιών που γίνεται εύκολα, γρήγορα και εντελώς ανώδυνα.

Η διαδικασία λεύκανσης των δοντιών είναι πολύ απλή. Περιλαμβάνει μία με δύο επισκέψεις στον οδοντίατρο και κάποια ενδιάμεση δουλειά από εμάς στο σπίτι. Ο οδοντίατρος θα χρησιμοποιήσει ένα ειδικό τζελ και με τη χρήση εξειδικευμένου laser θα πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη λεύκανση των δοντιών μας. Για να έχουμε το  πλέον επιθυμητό αποτέλεσμα η θεραπεία συνεχίζεται στο σπίτι με ένα ειδικό μασελάκι. Η θεραπεία λεύκανσης δοντιών με το μασελάκι και το ειδικό τζελ συνεχίζεται για περίπου μία εβδομάδα στο σπίτι, οπότε και πραγματοποιείται ένα δεύτερο ραντεβού στο ιατρείο για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Με αυτό τον τρόπο πετυχαίνουμε τη μέγιστη δυνατή αλλαγή χρώματος και το κυριότερο είναι ότι το αποτέλεσμα αυτό έχει διάρκεια στο χρόνο. Η λεύκανη δοντιών είναι μία διαδικασία που δεν φθείρει καθόλου τα δόντια κι αυτό γιατί δεν αφαιρεί  οδοντική ουσία από αυτά. Είναι απόλυτα ασφαλής διαδικασία που πραγματοποιείται καθημερινά από εξειδικευμένους στην αισθητική οδοντιατρική επιστήμονες με σίγουρα αποτελέσματα που διαρκούν στο χρόνο. Για ένα όμορφο χαμόγελο είναι απαραίτητη η λεύκανση δοντιών.

Όψεις ρητίνης

Οι όψεις ρητίνης είναι μία πολύ διαδεδομένη και εξαιρετικά απλή μέθοδος για να αποκαταστήσουμε μέσα σε μία μόνο επίσκεψη στο οδοντιατρείο την εικόνα των δοντιών μας. Πολλοί τις ονομάζουν bonding δοντιών ήμε άλλαλόγια lifting δοντιών. Με τις όψεις ρητίνης μπορούν να αποκατασταθούν προβλήματα όπως είναι τα κενά ανάμεσα στα δόντια σπασμένα ή ραγισμένα δόντια και η δυσχρωματοψία των δοντιών χάρη σε ένα υλικό, την σύνθετη ρητίνη. Είναι ένα υλικό που μοιάζει με το άσπρο σφράγισμα, αλλά έχει την ιδιότητα να γυαλίζεται πιο εύκολα και να δίνει ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα για την αποκατάσταση της όψης των δοντιών. Εδώ μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τις όψεις ρητίνης.

Βελτίωση της αισθητικής του χαμόγελου

Είναι η πλέον οικονομική αλλά και γρήγορη λύση για τη βελτίωση της αισθητικής του χαμόγελου μας. Το μόνο βέβαια που πρέπει να προσέξουμε επιλέγοντας τις όψεις ρητίνης είναι η κατανάλωση κάποιων τροφών με έντονες χρωστικές ουσίες όπως είναι ο καφές, το κόκκινο κρασί, τα κεράσια, οι φράουλες και τα λοιπά.

Όψεις πορσελάνης

Σ’ αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε ότι τέτοιου είδους προβλήματα δεν θα αντιμετωπίσουμε επιλέγοντας τις όψεις πορσελάνης. Οι όψεις πορσελάνης αποτελούν την πλέον δημοφιλή μέθοδο μεταξύ των αστέρων της σόουμπιζ, αφού με αυτό τον τρόπο αποκτούν μόνιμα ένα φυσικό και λαμπερό χαμόγελο. Κι αυτό γιατί σε αυτή την περίπτωση εφαρμόζεται στην μπροστινή πλευρά των δοντιών μας μία ειδική κεραμική επίστρωση από πορσελάνη που συγκολλαται με μόνιμη κόλλα. Το υλικό αυτό που χρησιμοποιείται στις όψεις πορσελάνης προσαρμόζεται μόνιμα στα δόντια μας χωρίς να κινδυνεύει να χρωματιστεί από υλικά με έντονες χρωστικές ουσίες. Πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτή την περίπτωση παίζει ο εξειδικευμένος οδοντίατρος ο οποίος θα πρέπει με την ανάλογη διαδικασία να επιλέξει το σωστό χρώμα της πορσελάνης που ταιριάζει απόλυτα με το φυσικό χρώμα των δοντιών του στόματός μας. Οι όψεις πορσελάνης είναι μία πολύ γρήγορη διαδικασία που δεν ξεπερνά τη μία εβδομάδα και φθείρει ελάχιστα τα δόντια μας. Το αποτέλεσμα βέβαια είναι τόσο καλό που θα μας ανταμείψει με κάθε βεβαιότητα εάν επιλέξουμε τις όψεις πορσελάνης.

Οδοντιατρείο στη Γλυφάδα

Για όλα αυτά μπορείτε να επισκεφθείτε το σύγχρονο ιατρείο της κυρίας Τάνιας Χατζηπαναγιωτίδου στη Γλυφάδα. Είναι μία πολύ έμπειρη και εξειδικευμένη οδοντίατρος στην αισθητική αποκατάσταση των δοντιών χρησιμοποιώντας την πιο σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή, για την αποκατάσταση της υγείας των δοντιών σας, αλλά και για να αποκτήσετε ένα φυσικό και λαμπερό χαμόγελο. Κορυφαία επιλογ αν θέλετε ίσια δόντια χωρίς σιδεράκια, χτίσιμο δοντιών ή αισθητική οδοντιατρική για να διορθώσετε τα στραβά δόντια. Ειδικά για εσάς που θέλετε φτιάξιμο δοντιών σε μια μέρα, άσπρα σφραγίσματα, άσπρα δόντια ή θεωρείτε πως δεν έχετε ωραία δόντια ή έχετε κενά στα δόντια.


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,