Εμφυτεύματα δοντιών: μια τεχνική που κάνει θαύματα

Τα εμφυτεύματα δοντιών αποτελούν μια εξαιρετικά αποτελεσματική τεχνική τςη αισθητικής οδοντιατρικής. Αντιμετωπίζετε για χρόνια προβλήματα με τα δόντια σας; Έχετε πολλά σφραγίσματα, δόντια με χτυπήματα, μαυρισμένα ή ίσως κάποια δόντια που για διάφορους λόγους αναγκαστήκατε να τα αφαιρέσετε; Ονειρεύεστε το λαμπερό και φωτεινό χαμόγελο που βλέπετε στις διαφημίσεις; Θέλετε να αποκτήσετε άσπρα δόντια ή θέλετε να διορθώσετε τα κενά στα δόντια σας; Κι όμως, το χαμόγελο των ονείρων σας δεν είναι άπιαστο όνειρο. Η οδοντιατρική και οι σύγχρονες μέθοδοι που εξελίσσονται και αναπτύσσονται ραγδαία προσφέρουν στις μέρες μας άπειρες δυνατότητες και επιλογές, ώστε να αποκτήσετε τα δόντια που ονειρεύεστε. Τα εμφυτεύματα δοντιών είναι μια  διαδικασία η οποία μπορεί πραγματικά να κάνει θαύματα και να μεταμορφώσει το στόμα σας. Η τοποθέτηση εμφυτευμάτων αποτελεί πλέον μία συνηθισμένη διαδικασία, η οποία ανώδυνα, γρήγορα και αποτελεσματικά λύνει πολλά προβλήματα στην οδοντοστοιχία. Τι εννοούμε όμως όταν μιλάμε για εμφυτεύματα;

Τι είναι τα εμφυτεύματα;

Τα τελευταία χρόνια γίνεται πολλή  συζήτηση για τα εμφυτεύματα και λίγο πολύ όλοι έχουμε ακούσει στην παρέα μας, στο οικογενειακό μας περιβάλλον ότι κάποιος έχει τοποθετήσει οδοντικά εμφυτεύματα. Οι εποχές που κάθε οδοντιατρική εργασία μας προκαλούσε πανικό έχουν πλέον περάσει ανεπιστρεπτί. Τεχνικές οδοντιατρικής όπως τα εμφυτεύματα, οι όψεις πορσελάνης, το lifting δοντιών, είναι πλέον μέσα στην καθημερινότητά μας και οι εξειδικευμένοι οδοντίατροι εφαρμόζουν αυτές τις μεθόδους εύκολα, γρήγορα και με μεγάλα ποσοστά επιτυχίας. Μην αγχώνεστε λοιπόν και μην πανικοβάλλεστε όταν ακούτε την λέξη εμφυτεύματα. Πρόκειται για μία διαδικασία η οποία αποκαθιστά σε σχετικά σύντομο χρόνο την απώλεια των δοντιών, κάτι που είναι πάρα πολύ σημαντικό για τη στοματική μας υγιεινή. Τι ακριβώς εννοούμε όταν μιλάμε για εμφυτεύματα; Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι ουσιαστικά μία ρίζα από τιτάνιο, η οποία τοποθετείται στο μέρος του δοντιού που λείπει.

εμφυτεύματα
εμφυτεύματα

Με τον τρόπο αυτό καλύπτεται το κενό και ύστερα από δύο με τρεις μήνες, ανάλογα με την κατάσταση της στοματικής κοιλότητας του ασθενούς, αφού πλέον το τιτάνιο έχει ενσωματωθεί με το οστό, ο οδοντίατρος τοποθετεί τη στεφάνη ή αλλιώς όπως ονομάζεται θήκη, προκειμένου να αποκαταστήσει την απώλεια του δοντιού. Εάν βέβαια λείπουν περισσότερα από ένα δόντια, τότε η διαδικασία επαναλαμβάνεται μέχρις ότου επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν αναρωτιέστε γιατί επιλέγουμε το συγκεκριμένο υλικό δηλαδή το τιτάνιο, τότε η απάντηση είναι απλή. Το τιτάνιο είναι ένα υλικό πλήρως συμβατό με τον ανθρώπινο οργανισμό και έτσι δεν υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσει κάποια ζημιά  ή βλάβη στην υγεία μας. Άλλωστε τα οδοντικά εμφυτεύματα εδώ και πολλά χρόνια είναι από τιτάνιο και όπως αποδεικνύεται στην πράξη δεν έχει προκληθεί κάποια παρενέργεια. Αρκεί βέβαια να έχουν προηγηθεί οι κατάλληλες εξετάσεις και ο απαραίτητος οδοντιατρικός έλεγχος από τον οδοντίατρο, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο υποψήφιος ασθενής είναι ο κατάλληλος για τη συγκεκριμένη μέθοδο.

Ποιοι είναι κατάλληλοι υποψήφιοι για οδοντικά εμφυτεύματα

Μία συνηθισμένη απορία και ανησυχία που έχουν πολλοί άνθρωποι που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα δόντια τους είναι εάν είναι οι κατάλληλοι υποψήφιοι ώστε να  τοποθετήσουν οδοντικά εμφυτεύματα. Σε κάθε περίπτωση, η σύγχρονη οδοντιατρική με τις μεθόδους που χρησιμοποιεί προσφέρει πολλές δυνατότητες και επιλογές για όλα τα προβλήματα. Υπάρχουν τεχνικές που μπορούν να αποκαταστήσουν ακόμη και πολύ σοβαρές επιπλοκές και οδοντιατρικά θέματα. Σίγουρα όμως υπάρχουν κάποιοι παράγοντες και κάποιες παράμετροι που είναι αρνητικοί. Η προχωρημένη ηλικία, χωρίς να είναι απαγορευτική, σίγουρα παίζει κάποιο ρόλο. Επίσης το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ ή άλλα προβλήματα υγείας παίζουν καθοριστικό ρόλο και ενδεχομένως μπορεί να προκαλέσουν κάποιες δυσκολίες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορούν να ξεπεραστούν. Εδώ έρχεται ο ρόλος του έμπειρου και εξειδικευμένου οδοντίατρου, που πρέπει να εκτιμήσει και να αξιολογήσει σωστά την κατάσταση του ασθενή λαμβάνοντας λεπτομερέστατο ιστορικό, και να εξετάσει όλες τις παραμέτρους πριν προβεί σε οποιαδήποτε οδοντιατρική ενέργεια. Όπως και να χει, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ούτε να αγχώνεστε, γιατί τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι μια μέθοδος που στις μέρες μας χρησιμοποιείται αρκετά συχνά, είναι ασφαλής, αποτελεσματική και ανώδυνη. Άλλωστε είναι και πολλές οι τεχνικές που μπορεί εφαρμόσει ο οδοντίατρος ώστε να επιτύχει το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα για όλα τα προβλήματα.

Τα πλεονεκτήματα που έχουν τα οδοντικά εμφυτεύματα

Πραγματικά δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας μετά την τοποθέτηση των οδοντικών εμφυτευμάτων. Θα αναρωτιέστε γιατί τόσο καιρό διστάζατε και δεν πήρατε νωρίτερα τη σημαντική αυτή απόφαση, που μπορεί να αλλάξει ριζικά την εμφάνισή σας, την εικόνα σας, μα πάνω από όλα τη στοματική υγιεινή και κατάσταση σας. Η αίσθηση που θα έχετε μετά τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι πραγματικά υπέροχη. Θα αισθάνεστε σαν να μην έχετε χάσει ποτέ τα δόντια σας, μία και η συγκεκριμένη μέθοδος έχει ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα που δεν έχει καμία άλλη οδοντιατρική τεχνική. Ποιο είναι αυτό; Φυσικά είναι το γεγονός ότι με τα οδοντικά εμφυτεύματα δεν χρειάζεται να προκαλέσουμε φθορά σε διπλανά δόντια τα οποία δεν έχουν πρόβλημα. Κάτι που δυστυχώς πολλές φορές γίνεται, δηλαδή τροχιζουμε δόντια, τα οποία δεν είναι ούτε τερηδονισμένα ούτε έχουν κάποιο πρόβλημα, επειδή πρέπει να τοποθετήσουμε θήκες. Με τον τρόπο αυτό προκαλούμε ζημιά σε δόντια που είναι υγιή. Εδώ δείχνουμε πως ήταν το στόμα ασθενών πριν τα εμφυτεύματα και στη συνέχεια με φωτογραφίες πως έγινε μετά την τοποθέτηση εμφυτευμάτων δοντιών.

εμφυτεύματα δοντιών 8 εικόνα
εμφυτεύματα δοντιών 8 εικόνα

Γιατί να επιλέξω εμφυτεύματα δοντιών

Τα οδοντικά εμφυτεύματα εξασφαλίζουν ακριβώς αυτό, ότι δηλαδή δεν θα χρειαστεί να τροχίσουμε δόντια υγιή, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Από την άλλη, η αίσθηση που μας προσφέρουν είναι πραγματικά μοναδική. Είναι σαν να έχουμε τα κανονικά μας δόντια και αυτό έχει πολλά ακόμη θετικά. Μπορούμε να μασήσουμε με ευκολία και ασφάλεια, να χαμογελάμε άφοβα κυρίως εάν έχουμε τοποθετήσει τα εμφυτεύματα στα μπροστινά δόντια και από την άλλη να έχουμε πολύ καλή στοματική υγιεινή. Επίσης είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι με τά οδοντικά εμφυτεύματα εξασφαλίζετε και την καλή κατάσταση της γνάθου, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να προχωρήσετε σε οδοντιατρικές εργασίες οποτε και όταν χρειαστεί.

Λύση για μια ζωή

Ακόμη ένα σημαντικό πλεονέκτημα που θα πρέπει να έχετε υπόψη σας είναι ότι τα οδοντικά εμφυτεύματα αποτελούν μία αποτελεσματική και μόνιμη λύση η οποία θα κρατήσει εφόρου ζωής. Αρκεί να τηρείται τους βασικούς και στοιχειώδεις κανόνες στοματικής υγιεινής και να φροντίζετε τα δόντια σας.

Τι πρέπει να προσέξετε όταν τοποθετείτε οδοντικά εμφυτεύματα

Ένα από τα πιο βασικά και ίσως το μόνο μειονέκτημα που θα μπορούσαμε να βρούμε στη συγκεκριμένη οδοντιατρική τεχνική, δηλαδή στα οδοντικά εμφυτεύματα, είναι το κόστος. Όπως όμως και σε όλα τα πράγματα, η καλύτερη επιλογή είναι συνήθως και η πιο ακριβή. Ωστόσο, ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, παίζει σημαντικό ρόλο ο οδοντίατρος που θα επιλέξετε. Επίσης μία πολύ σημαντική παράμετρος που πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη σας είναι ότι με τη συγκεκριμένη μέθοδο, δηλαδή με τα οδοντικά εμφυτεύματα, ουσιαστικά θα κάνετε απόσβεση, μία και η αποκατάσταση των δοντιών σας θα είναι μόνιμη. Επίσης δεν θα χρειαστεί να βλάψετε άλλα δόντια, τα οποία εκτός από το γεγονός ότι θα διατηρηθούν υγιή, θα κόστιζαν αρκετά εάν μπαίνατε στη διαδικασία να τα τροχίσετε ώστε να τοποθετήσετε θήκες. Ακόμη ένα σημαντικό στοιχείο στο οποίο πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή είναι η επιλογή των κατάλληλων οδοντικών εμφυτευμάτων.

οδοντικά εμφυτεύματα
οδοντικά εμφυτεύματα

Κρίση και στην αξιοπιστία του οδοντιάτρου

Αυτό όμως εναπόκειται κυρίως στην κρίση και στην αξιοπιστία του οδοντιάτρου, πού οφείλει να διασφαλίσει ότι τα οδοντικά εμφυτεύματα που χρησιμοποιεί είναι από καλό υλικό και κατασκευάζονται από αξιόπιστη και σοβαρή εταιρεία. Για αυτό μη διστάσετε να επισκεφτείτε την εξειδικευμένη και έμπειρη οδοντίατρο, κυρία Τάνια Χατζηπαναγιωτίδου, η οποία στο οδοντιατρείο της, στη Γλυφάδα, εφαρμόζει όλες τις σύγχρονες τεχνικές αισθητικής οδοντιατρικής οδοντιατρικής. Περιλαμβάνονται μέθοδοι αισθητικής οδοντιατρικής όπως λεύκανση δοντιών, εμφυτεύματα, όψεις πορσελάνης, λίφτινγκ, bonding δοντιών, αποτελεσματικά, αξιόπιστα και πάνω από όλα με ασφάλεια. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται πριν κάνετε οποιαδήποτε οδοντιατρική εργασία, κυρίως όμως εάν σκέφτεστε να τοποθετήσετε οδοντικά εμφυτεύματα, στην επιλογή του εξειδικευμένου οδοντίατρου. Καθώς και για όλες τςι εργασίες αισθητικής οδοντιατρικής. Είναι απαραίτητο ο οδοντίατρος να είναι έμπειρος και να έχει τις κατάλληλες γνώσεις στο συγκεκριμένο αντικείμενο, προκειμένου να επιτευχθεί το άρτιο και αισθητικά άψογο αποτέλεσμα. Πάνω από όλα όμως είναι σημαντικό, εκτός από την ποιότητα του αποτελέσματος, με την επιλογής της εξειδικευμένης οδοντιάτρου να είμαστε σίγουροι για την ασφάλειά μας.

οδοντίατρος
οδοντίατρος

 

Bonding δοντιών

Εάν όμως ενδιαφέρεστε και για άλλες τεχνικές αισθητικής οδοντιατρικής όπως για παράδειγμα lifting δοντιών, bonding δοντιών ή αλλιώς όψεις ρητίνης τότε μπορείτε πάλι να απευθυνθείτε στην κυρία Χατζηπαναγιωτίδου. Στον τομέα του λίφτινγκ δοντιών και των όψεων ρητίνης διαθέτει μεγάλη εμπειρία. Εδώ μπορείτε να ενημερωθείτε για τις όψεις δοντιών και το bonding δοντιών.

bonding δοντιών
bonding δοντιών

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,