Οδοντιατρικά εμφυτεύματα για να χαμογελάτε άφοβα

Οδοντιατρικά εμφυτεύματα για να χαμογελάτε άφοβα με τις μεθόδους της σύγχρονης αισθητικής οδοντιατρικής. Η φροντίδα της υγείας των δοντιών μας αποτελεί πρώτιστο μέλημα για όλους τους ανθρώπους στη σημερινή εποχή. Παρόλα αυτά, πολύ συχνά, πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα δόντια τους. Τα οποία, πολλές φορές είτε από άγνοια, είτε από τον γνωστό φόβο για τον οδοντίατρο, αμελούν με αποτέλεσμα αυτά να γίνονται μεγαλύτερα και να οδηγούν κάποιες φορές ακόμη και στην απώλεια των δοντιών.

Αισθητική οδοντιατρική

Άλλες φορές πάλι πολλοί άνθρωποι με σπασμένα ή ραγισμένα δόντια ή άνθρωποι με δυσχρωματοψίες ή κενά ανάμεσα στα δόντια δυσκολεύονται ακόμη και να χαμογελάσουν ή να μιλήσουν ελεύθερα! Για όλα αυτά τα προβλήματα, αλλά και άλλα περισσότερα, ένα είναι βέβαιο, ότι η σύγχρονη οδοντιατρική επιστήμη έχει κάνει τεράστια πρόοδο και μπορεί να τα επιλύσει χρησιμοποιώντας νέες εξελιγμένες τεχνικές που θα σας χαρίσουν δόντια φυσικά, που θα αντέξουν στον χρόνο και το κυριότερο χωρίς να πονέσετε! Έτσι λοιπόν ένα δόντι που έχει τερηδόνα και πονάει δεν οδηγείται όπως παλιότερα στην εξαγωγή, αλλά στην ενδοδοντική θεραπεία. Δηλαδή στην απονεύρωση και κατά συνέπεια στη σωτηρία του δοντιού. Στεφάνες δοντιών από πορσελάνη που πλησιάζουν τέλεια την υφή και το χρώμα των φυσικών δοντιών μπορούν να καλύψουν σπασμένα ή ραγισμένα δόντια και να αποκαταστήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αισθητική του στόματός σας.

Εμφυτευματολογία

Τα τελευταία χρόνια μάλιστα έχει αναπτυχθεί πάρα πολύ και ο τομέας της εμφυτευματολογίας. Κανείς δεν πρέπει να ανησυχεί πια για δόντια που έχει χάσει μιας και οδοντικά εμφυτεύματα μπορούν να αντικαταστήσουν ένα ή περισσότερα δόντια που έχουν χαθεί από το στόμα του ασθενούς με τον πιο ανώδυνο και αισθητικά καλύτερο τρόπο. Εκεί βέβαια που η σύγχρονη οδοντιατρική εχει εξελιχθεί πάρα πολύ είναι στον τομέα της αισθητικής οδοντιατρικής, όπου το λίφτινγκ δοντιών, η ανάπλαση των ούλων, αλλά και οι όψεις πορσελάνης μπορούν να αποκαταστήσουν προβλήματα όπως οι δυσχρωματοψίες των δοντιών, τα κενά ανάμεσα στα δόντια και το σχήμα των ούλων.

Οδοντικά εμφυτεύματα

Η απώλεια ενός ή περισσοτέρων δοντιών είναι μία πολύ τραυματική εμπειρία για όποιον την έχει βιώσει. Τα παλαιότερα χρόνια η πιο συνηθισμένη λύση ήταν η τοποθέτηση κάποιας γέφυρας, έτσι ώστε να αποκατασταθεί το πρόβλημα. Με τον τρόπο αυτό όμως, όχι μόνο δεν δίνεται οριστική λύση στο πρόβλημα αλλά θα πρέπει να ξέρουμε ότι για να τοποθετηθεί μια γέφυρα ο οδοντίατρος πρέπει να επέμβει και στα διπλανά δόντια τροχίζοντάς τα και άρα μικραίνοντας τα σε όγκο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα σταδιακά οι ασθενείς να οδηγούνται στην απώλεια και αυτών των δοντιών αφού ο χρόνος ζωής μιας γέφυρας δεν ξεπερνά τα 10 χρόνια και μετά πρέπει η διαδικασία να επαναληφθεί τοποθετώντας μία νέα γέφυρα σε δόντια που έχουν ήδη τροχιστεί και έχουν αποκτήσει μεγάλες φθορές. Ο ασθενής ομως έχει ανάγκη από μία λύση η οποία θα διαρκεί στο χρόνο και θα του εξασφαλίζει το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα, για να αισθάνεται όμορφα να μιλάει και να γελάει άφοβα.

Σύγχρονη οδοντιατρική

Ακριβώς σε αυτό το σημείο η εξέλιξη της σύγχρονης οδοντιατρικής έχει να επιδείξει τα οδοντικά εμφυτεύματα. Η τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων είναι η πλέον σύγχρονη οδοντιατρική τεχνική αντικατάστασης δοντιών και έχει πολλά πλεονεκτήματα. Καταρχήν το αισθητικό αποτέλεσμα σε σχέση με την τοποθέτηση γεφυρών είναι πολύ ανώτερο μιας και τα εμφυτεύματα όχι μόνο δείχνουν, αλλά και συμπεριφέρονται όπως ένα φυσικό δόντι, δεν τροχίζονται και κατά συνέπεια δεν κινδυνεύουν τα διπλανά δόντια. Αυτό σημαίνει ότι δεν κινδυνεύουμε να χάσουμε και άλλα δόντια στη διάρκεια του χρόνου, κάτι που είναι πάρα πολύ σημαντικό για όποιον έχει βιώσει απώλεια δοντιού. Ένα άλλο σπουδαίο πλεονέκτημα είναι ότι τα εμφυτεύματα έχουν πολύ μεγαλύτερη διάρκεια και αντοχή στο χρόνο από οποιαδήποτε γέφυρα. Τελικά αποδεικνύεται ότι η μέθοδος αυτή είναι και περισσότερο οικονομική μιας και δεν θα χρειαστεί να προβούμε σε νέα παρέμβαση μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.

Πώς τοποθετούνται τα οδοντικά εμφυτεύματα

Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι η πιο σύγχρονη εξέλιξη στην οδοντιατρική επιστήμη και αποτελούν σήμερα την πιο ενδεδειγμένη λύση για την αντικατάσταση ενός ή περισσοτέρων δοντιών που έχουν χαθεί. Η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων δοντιών δεν είναι καθόλου δύσκολη καθώς γίνεται με τοπική αναισθησία και δεν είναι καθόλου επώδυνη για τον ασθενή. Η επέμβαση οδοντικών εμφυτευμάτων διαρκεί 15 με 20 λεπτά και οι περισσότεροι ασθενείς μετά το τέλος της δηλώνουν δεν πόνεσαν καθόλου ή πόνεσαν πολύ λιγότερο από ότι περίμεναν. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί ο φόβος του πόνου μπορεί να οδηγήσει σε λανθασμένες επιλογές και στην αποφυγή οδοντικών εμφυτετυμάτων.

Αντικατάσταση δοντιών με εμφυτεύματα

Εννοείται ότι με τα εμφυτεύματα μπορούν να αντικατασταθούν ένα ή περισσότερα δόντια και πριν την τοποθέτησή τους γίνεται ο ενδεδειγμένος ακτινογραφικός έλεγχος στο στόμα του ασθενούς. Στη συνέχεια τοποθετείται ένα μόσχευμα, δηλαδή μία βίδα από τιτάνιο, στο οστό της γνάθου, το οποίο είναι πλήρως βιοσυμβατό με τον ανθρώπινο οργανισμό. Απαιτείται ένα χρονικό διάστημα δύο έως τριών μηνών για την απορρόφηση και την πλήρη ενσωμάτωση στο οστό αυτής της “ρίζας” τιτανίου. Δείτε εδώ πραγματικές φωτογραφίες με εμφυτεύματα δοντιών.

εμφυτεύματα δοντιών 9η εικόνα
εμφυτεύματα δοντιών 9η εικόνα

Θήκη πορσελάνης

Αυτή θα είναι και η βάση πάνω στην οποία θα προστεθεί στη συνέχεια μία στεφάνη, δηλαδή μία θήκη από πορσελάνη, η οποία μοιάζει και συμπεριφέρεται ακριβώς όπως ένα φυσικό δόντι. Έτσι τώρα μπορούμε να μασάμε άφοβα, αλλά και να χαμογελάμε ελεύθερα αφού τα δόντια μας θα είναι όμορφα όπως ακριβώς είναι και τα φυσικά δόντια. Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι ακόμη και σε περιπτώσεις που το οστό της γνάθου δεν είναι επαρκές μπορεί οδοντίατρος να κάνει ανάπλαση του οστού με διάφορους τρόπους, έτσι ώστε να μπορέσει να τοποθετήσει στη συνέχεια τη ρίζα του μοσχεύματος. Τέλος πολύ σημαντικό είναι να προσθέσουμε ότι σε περιπτώσεις απώλειας πολλών δοντιών, όπου τα παλαιότερα χρόνια έμπαινε κάποια κινητή οδοντοστοιχία, τώρα με την τεχνική των εμφυτευμάτων μπορεί να δοθεί πολύ πιο μόνιμη και σίγουρη λύση. Μπορούν δηλαδή να τοποθετηθούν κάποια εμφυτεύματα έτσι ώστε να στηρίζεται καλύτερα η οδοντοστοιχία δίνοντας μεγαλύτερη ασφάλεια αλλά και αυτοπεποίθηση στον ασθενή.

Η σωστή επιλογή εμφυτευματολόγου

Η τοποθέτηση εμφυτευμάτων μπορεί να είναι μία απλή διαδικασία, αλλά ανάλογα και με την περίπτωση του ασθενούς, μπορεί να απαιτήσει πιο δύσκολες και περίπλοκες τεχνικές παρέμβασης. Ακριβώς για αυτό το λόγο πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα στην επιλογή του εμφυτευματολόγου έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε το καλύτερο αποτέλεσμα χωρίς να ταλαιπωρηθούμε άσκοπα. Ο εμφυτευματολογος που θα επιλέξουμε θα πρέπει να έχει τις ανάλογες μεταπτυχιακές σπουδες με ειδίκευση στον τομέα της εμφυτευματολογίας, αλλά και να παρακολουθεί όλες τις σύγχρονες εξελίξεις γύρω από τον τομέα αυτό. Εννοείται ότι πολύ σημαντικό είναι να έχει μεγάλη εμπειρία στην τοποθέτηση εμφυτευμάτων κάτι που μπορεί να μας βοηθήσει και να μας κάνει να αισθανθούμε ότι βρισκόμαστε σε σίγουρα χέρια.

Λεύκανση δοντιών

Μία συμπληρωματική τεχνική για να έχουμε ωραίο χαμόγελο είναι η λεύκανση δοντιών. Μπορείτε να προχωρήσετε στην τεχνική αυτή της λεύκανσης για τα δόντια σας Εάν πιστεύετε ότι το χρώμα δεν είναι το ενδεδειγμένο. η λεύκανση των δοντιών αποτελεί μία από τις τεχνικές της αισθητικής οδοντιατρικής με τις οποίες μπορούμε να επιτύχουμε το ιδανικό χαμόγελο. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τη λεύκανση δοντιών.

Lifting δοντιών

Το λίφτινγκ δοντιών αποτελεί μία Επίσης τεχνική της αισθητικής οδοντιατρικής. Πολλοί το ονομάζουν και bonding δοντιών. Κυκλοφορεί Επίσης και με την ονομασία όψεις ρητίνης. όπως και να το πούμε το lifting δοντιών είναι μία τεχνική με την οποία διορθώνουμε ατέλειες που υπάρχουν στα δόντια μας. δεν ανήκει στους σκοπούς του άρθρου να περιγράψουμε λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο γίνεται το bonding δοντιών. μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της κυρίας Χατζηπαναγιωτίδου και να ενημερωθείτε σχετικά με τις τεχνικές lifting δοντιών.

Οδοντίατρος

Αξίζει να επισκεφθείτε λοιπόν το σύγχρονο ιατρείο της κυρίας Τάνιας Χατζηπαναγιωτίδου στη Γλυφάδα. Εκεί μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις καινούργιες τεχνικές και παρεμβάσεις από την οδοντίατρο που μπορούν να σας βοηθήσουν. Εφόσον η οδοντίατρος διαθέτει την ανάλογη εξειδίκευση. Αλλά και την μεγάλη εμπειρία από την καθημερινή αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών στο σύγχρονο ιατρείο της οδοντιάτρου.


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,