Συμβουλές Οδοντικής Υγείας για παιδιά!

Όλοι θέλουμε το ίδιο για τα παιδιά μας,  υγεία, ευτυχία και μια ζωή γεμάτη χαμόγελα. Με μερικές μικρές αλλαγές στις συνήθειες στοματικής υγιεινής στο σπίτι, μπορούμε να το πετύχουμε!

Συμβουλές Οδοντικής Υγείας για παιδιά!

1. Χρησιμοποιείτε οδοντόκρεμα που περιέχει φθόριο
Είναι τόσο απλό. Με την ανατολή του πρώτου δοντιού, το παιδί σας μπορεί να χρησιμοποιεί την ίδια οδοντόπαστα με εσάς. Το φθόριο που προσλαμβάνεται από τις τροφές, τα ποτά, τα συμπληρώματα διατροφής, και ναι, την οδοντόκρεμα ενισχύει το σμάλτο των δοντιών, και ως εκ τούτου το δόντι αντιστέκεται καλύτερα στην τερηδόνα.

Με το βούρτσισμα δύο φορές την ημέρα, για δύο λεπτά την κάθε φορά, με μια οδοντόπαστα που περιέχει φθόριο τα παιδιά σας θα έχουν δυνατά και υγιή δόντια. Τα παιδιά, βέβαια, δεν χρειάζονται τόση οδοντόπαστα όση χρησιμοποιείτε εσείς, αλλά στην παρακάτω εικόνα θα δείτε ακριβώς την ποσότητα, όπως αυτή έχει οριστεί από την Αμερικανική Οδοντιατρική Εταιρεία:

2. Επισκεφθείτε τον οδοντίατρο από τον πρώτο κιόλας χρόνο ή από τη στιγμή που ανατείλει το πρώτο δόντι του παιδιού
Η από νωρίς έναρξη της οδοντιατρικής φροντίδας οδηγεί σε μια ζωή γεμάτη υγιή χαμόγελα. Η πρώτη επίσκεψη δεν περιλαμβάνει ακτινογραφίες ή οδοντιατρική θεραπεία, απλώς ο οδοντίατρος θα σας δώσει πολύτιμες συμβουλές για το πώς να φροντίζετε καλύτερα τα δόντια του παιδιού. Εκτός από την πρόληψη, ο οδοντίατρος θα σας συστήσει τα καλύτερα προιόντα φροντίδας και θα συζητήσει μαζί σας οτιδήποτε σας προβληματίζει.

Ένα σημαντικό μπόνους αυτής της επίσκεψης είναι ότι το παιδί θα συνηθίσει την οδοντιατρική εξέταση, πράγμα που θα κάνει τις μετέπειτα επισκέψεις παιχνίδι!

3. Πίνετε φθοριωμένο νερό βρύσης
Η έκθεση στο φθόριο ενισχύει το εξωτερικό τμήμα του δοντιού, έτσι ώστε όταν το παιδί σας καταναλώσει οποιοδήποτε άλλο ζαχαρούχο ποτό, τα δόντια του θα είναι καλύτερα προετοιμασμένο για … τη μάχη. Η ποσότητα φθορίου στο νερό είναι ασφαλής και ρυθμιζόμενη και η πρόσβαση είναι τόσο απλή όσο και το άνοιγμα μιας βρύσης.

4. Βοηθήστε το παιδί σας να χρησιμοποιεί οδοντικό νήμα όταν δύο δόντια ακουμπούν
Αν δεν χρησιμοποιούμε οδοντικό νήμα όταν δύο δόντια ακουμπούν μεταξύ τους, τότε τα υπολείμματα τροφών συγκεντρώνονται εκεί, γεγονός το οποίο σταδιακά οδηγεί σε ανάπτυξη τερηδόνας. Οπότε, είναι σημαντικό να βοηθήσετε το παιδί σας να κάνει μια καλή αρχή και να το διδάξετε τα οφέλη του οδοντικού νήματος από νωρίς!

Πηγή : https://www.dentalalert.gr