Τι είναι η λεύκανση δοντιών και που συνιστάται

Η οδοντίατρος κυρία Τάνια Χατζηπαναγιωτίδου μας εξηγεί τι είναι η λεύκανση δοντιών και που συνιστάται. Επίσης απαντάει στο ερώτημα εάν η λεύκανση δοντιών φθείρει τα δόντια.

Τι είναι η λεύκανση δοντιών

Η λεύκανση δοντιών είναι μια εξαιρετικά συντηρητική μέθοδος βελτίωσης του χαμόγελου. Λευκαίνουμε τα δόντια μας με τη βοήθεια του gel. Το οποίο χρησιμοποιείται είτε στο ιατρείο και φωτίζεται με το lazer σε μια συνεδρία συνήθως μισής ώρας. Ή τοποθετείται σε μασελάκια που παρέχουμε εμείς στον ασθενή εδώ στο οδοντιατρείο. Παίρνουμε αποτυπώματα και δημιουργούμε αυτά τα μασελάκια. Τα οποία τα χρησιμοποιεί ο ασθενής το βράδυ στον ύπνο του συνήθως για δέκα μέρες. Επίσης υπάρχει και ο συνδυασμός αυτών των δυο τεχνικών για καλύτερο αποτέλεσμα. Εδώ μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τη λεύκανση δοντιών.

Η λεύκανση δοντιών δεν φθείρει τα δόντια

Η μέθοδος όπως προ είπα είναι εξαιρετικά συντηρητική. Δηλαδή δεν φθείρει καθόλου τα δόντια. Αυτό έχει αποδειχθεί πειραματικά με φλούδες δοντιού. Με φέτες δοντιού σε μικροσκόπιο, πριν και μετά τη λεύκανση. Όπου φαίνεται ότι το δόντι δεν έχει υποστεί καμία απολύτως φθορά. Έτσι λοιπόν μπορούμε να πούμε άφοβα ότι η λεύκανση είναι μια μέθοδος συντηρητική. Απευθύνεται σε πάρα πολύ κόσμο. Βελτιώνει άμεσα το χαμόγελο και την ψυχολογία μας, και είναι εξαιρετικά οικονομική.

Αισθητική οδοντιατρική

Η λεύκανση δοντιών αποτελεί μια τεχνική που περιλαμβάνεται στην αισθητική οδοντιατρική. Άλλες τεχνικές που ανήκουν στην αισθητική οδοντιατρική είναι η ψηφιακή σχεδίαση χαμόγελου, οι όψεις  πορσελάνης, το bonding δοντιών καθώς και οι θήκες. Όλες αυτές οι τεχνικές εφαρμόζονται από την κυρία Χατζηπαναγιωτίδου στο οδοντιατρείο της στη Γλυφάδα.