Πώς να αποκτήσετε λαμπερό χαμόγελο

Ένα λαμπερό αστραφτερό χαμόγελο κερδίζει πάντα τις καλύτερες εντυπώσεις και τραβάει τα βλέμματα. Εάν βλέπετε στις διαφημίσεις στην τηλεόραση τα κατάλευκα δόντια και το αστραφτερό χαμόγελο πού θυμίζει σταρ του Χόλιγουντ, και νομίζετε ότι είναι άπιαστο όνειρο, κάνετε λάθος. Η λεύκανση δοντιών είναι η πιο γρήγορη, εύκολη και οικονομική λύση για όλους εσάς που έχετε πρόβλημα με το χρώμα των δοντιών σας και αισθάνεστε άσχημα όταν χαμογελάτε.

Όμορφα και υγιή δόντια

Στις μέρες μας όλοι δικαιούμαστε και μπορούμε να έχουμε όμορφα, λευκά φροντισμένα και υγιή δόντια. Είναι πολλοί οι παράγοντες που επηρεάζουν την κατάσταση και την υγεία των δοντιών μας. Η ηλικία, η έλλειψη φροντίδας, η κληρονομικότητα, η ποιότητα του σμάλτου, το κάπνισμα, ο καφές, τα αλκοολούχα ποτά με την πάροδο του χρόνου βλάπτουν τη στοματική υγιεινή και σε μεγάλο βαθμό μεταβάλλουν το χρώμα των δοντιών. Είναι λοιπόν σημαντικό να ενημερωθείτε και να γνωρίζετε τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να περιποιηθείτε τα δόντια σας ώστε να παραμείνουν λαμπερά, υγιή και να αναδεικνύουν την προσωπικότητα και το χαμόγελό σας.

Λεύκανση δοντιών

Εάν λοιπόν ονειρεύεστε ένα όμορφο και λαμπερό χαμόγελο, δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε τα εξειδικευμένα οδοντιατρεία όπου εύκολα, γρήγορα, ανώδυνα και με προσιτές τιμές μπορείτε να κάνετε λεύκανση. Πρόκειται ίσως για την πιο συνηθισμένη, εύκολη διαδικασία την οποία μπορείτε να κάνετε στο οδοντιατρείο με την εξειδικευμένη γιατρό μέσα σε περίπου μισή ώρα.

Λεύκανση δοντιών με laser

Στις μέρες μας με την τεχνολογία που εξελίσσεται ραγδαία στον τομέα της οδοντιατρικής είναι πολύ εύκολο να αποκτήσετε το χαμόγελο των ονείρων σας κάνοντας λεύκανση δοντιών με laser. Σε αυτή την περίπτωση ο οδοντίατρος τοποθετεί τζελ στα δόντια και με την εφαρμογή σύγχρονων  μηχανημάτων laser ύστερα από περίπου μισή ώρα επιτυγχάνεται η λεύκανση των δοντιών. Η λεύκανση δοντιών με laser είναι μία απλή και ανώδυνη διαδικασία, αρκεί να γίνει σωστά από εξειδικευμένο οδοντίατρο σε κατάλληλο ιατρικό περιβάλλον. Το πλεονέκτημα της λεύκανσης δοντιών με laser είναι η ταχύτητα, το άμεσο αποτέλεσμα που θα δείτε στα δόντια σας σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Από την άλλη, όμως, θα πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι ενδέχεται να ξαναχρειαστεί να επισκεφτείτε τον οδοντίατρο ύστερα από κάποιο χρονικό διάστημα προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αισθητικό αποτέλεσμα στη λευκανση δοντιων με laser.

Λεύκανση δοντιών με gel στο σπίτι

Είναι πολλές πλέον οι επιλογές και οι δυνατότητες που έχετε ώστε να επιτύχετε λεύκανση των δοντιών σας με τον πιο εύκολο και αποτελεσματικό και βολικό για εσάς τρόπο. Εκτός λοιπόν από το laser υπάρχει και η δυνατότητα να κάνετε λεύκανση στην άνεση του σπιτιού σας, αφού βέβαια πρώτα επισκεφτείτε τον εξειδικευμένο οδοντίατρο ο οποίος θα σας προμηθεύσει τα κατάλληλα μασελάκια. Τι είναι τα μασελάκια; Πρόκειται ουσιαστικά για δύο διάφανα, εύκαμπτα και εύχρηστα μασελάκια που τοποθετούνται στο πάνω και στο κάτω μέρος της οδοντοστοιχίας και φυσικά είναι προσαρμοσμένα στα δικά σας μέτρα. Στη συνέχεια ο οδοντίατρος θα σας δώσει το κατάλληλο λευκαντικό gel, το οποίο θα χρησιμοποιήσετε στο σπίτι . Κάνετε λεύκανση δοντιών τοποθετώντας το στα ειδικά μασελάκια. Η διαδικασία αυτή συνήθως διαρκεί περίπου δέκα ημέρες ανάλογα με τις ανάγκες και τις ιδιαίτερες απαιτήσεις που έχετε. Η διαδικασία επίσης ανώδυνη, ακίνδυνη και προσφέρει τη δυνατότητα να βρίσκεστε στην άνεση του σπιτιού σας και ταυτόχρονα να κάνετε τη λεύκανση των δοντιών.

Πλεονέκτημα της λεύκανσης με gel στο σπίτι

Το πλεονέκτημα που ίσως έχει η συγκεκριμένη μέθοδος λεύκανσης δοντιών είναι ότι συνήθως είναι πιο οικονομική σε σχέση με όλες τις άλλες. Από την άλλη πλευρά, όμως, πριν αποφασίσετε ποια μέθοδο θα ακολουθήσετε και φυσικά αφού συμβουλευτείτε τον εξειδικευμένο οδοντίατρο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι σε πολλές περιπτώσεις χρειάζεται να γίνει συνδυασμός και των δύο μεθόδων. Δηλαδή και μία συνεδρία λεύκανσης με τζελ στο ιατρείο και στη συνέχεια χρήση του λευκαντικού gel στο σπίτι με τα μασελάκια. Σε κάθε περίπτωση ο συνδυασμός και των δύο μεθόδων επιτυγχάνει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ακόμη και στις πιο δύσκολες περιπτώσεις. Επίσης είναι σημαντικό ότι στην περίπτωση που επιλέξετε να κάνετε λεύκανση δοντιών με μασελάκια, μπορείτε να τα κρατήσετε και να τα επαναχρησιμοποιήσετε όποτε και εάν χρειαστεί.

Χρήσιμα tips φωτεινό και όμορφο χαμόγελο

Όπως διαπιστώσατε, υπάρχουν πολλές και διαφορετικές επιλογές για να αποκτήσετε το πιο όμορφο και λαμπερό χαμόγελο που έχετε ονειρευτεί και βλέπετε στις διαφημίσεις. Όποια μέθοδο λεύκανσης και αν επιλέξετε είτε με laser είτε με μασελάκια είτε και το συνδυασμό και των δύο, είναι σημαντικό να έχετε υπόψιν σας και να τηρείτε κάποιους βασικούς κανόνες στοματικής υγιεινής. Θέλει θυσίες το όμορφο χαμόγελο. Πρώτα από όλα ένας καλός καθαρισμός πριν κάνετε λεύκανση βοηθάει πολύ ώστε να επιτύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Κατά τη διάρκεια της λεύκανσης είναι καλό να αποφεύγετε να καταναλώνετε τρόφιμα με έντονες χρωστικές ουσίες, όπως οι φράουλες, τα κεράσια, ο καφές.

Καθημερινό βούρτσισμα των δοντιών

Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει επίσης το σωστό καθημερινό βούρτσισμα των δοντιών. Χρησιμοποιώντας την κατάλληλη οδοντόβουρτσα και βουρτσίζοντας σχολαστικά και προσεκτικά δόντια μας, τα διατηρούμε καθαρά και υγιή. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση πριν κάνουμε οποιαδήποτε οδοντιατρική εργασία, να είμαστε σίγουροι ότι τα δόντια μας βρίσκονται σε άριστη κατάσταση. Σε κάθε περίπτωση ο οδοντίατρος θα φροντίσει να καθαρίσει τα δόντια μας από την πέτρα ή την τερηδόνα εάν υπάρχει, ώστε να προχωρήσουμε στη διαδικασία της λεύκανσης. Επίσης το κάπνισμα είναι ένας επιβαρυντικός παράγοντας για τη στοματική υγιεινή γιατί κιτρινίζει και φθείρει τα δόντια.

Lifting δοντιών

Ένας παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη σας πριν κάνετε λεύκανση δοντιών, είναι το χρώμα που έχουν τα δικά σας δόντια. Επίσης καλό θα είναι να εξετάσετε τη δυνατότητα για bonding δοντιών.  Πολλοί το ονομάζουν και lifting δοντιών. Εάν δηλαδή έχετε κίτρινα και ταλαιπωρημένα δόντια δεν είναι δυνατόν να γίνουν αυτόματα κατάλευκα και αστραφτερά όπως αυτά που βλέπετε στις διαφημίσεις. Το bonding δοντιών αποτελεί εξαιρετική επιλογή. Επίσης μια νέα μέθοδος είναι οι όψεις ρητίνης. Ίσως να χρειάζεστε ισιωμα δοντιων. Σίγουρα ο οδοντίατρος θα εκτιμήσει την κατάσταση και την υγεία των δοντιών σας και θα αξιολογήσει τα αποτελέσματα που μπορείτε να έχετε. Εδώ πρέπει να συνυπολογίσουμε και την παράμετρο lifting δοντιων κοστος. Παρόλα αυτά με τις μεθόδους της σύγχρονης οδοντιατρικής, όπως για παράδειγμα το lifting δοντιών, και με τη βοήθεια του καλού οδοντιάτρου μπορείτε να πετύχετε θαύματα.

Αισθητική οδοντιατρική

Εκτός από τη λεύκανση υπάρχουν και πολλές άλλες τεχνικές και μέθοδοι αισθητικής οδοντιατρικής που μπορούν να σας χαρίσουν ένα υπέροχο και φωτεινό χαμόγελο. Οι όψεις πορσελάνης, το bonding, το λίφτινγκ δοντιών, οι θήκες, η ψηφιακή σχεδίαση χαμόγελου και πολλές άλλες εφαρμόζονται εύκολα, γρήγορα και ανώδυνα από την οδοντίατρο Τάνια Χατζηπαναγιωτίδου στο ιατρείο της στη Γλυφάδα. Επίσης είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η λεύκανση δοντιών είναι μία τεχνική η οποία δεν φθείρει και δεν βλάπτει τα δόντια. Πρόκειται για μία εύκολη ανώδυνη και γρήγορη τεχνική διαδικασία η οποία σε πολύ λίγο χρόνο μπορεί να σας χαρίσει το πιο φωτεινό και αστραφτερό χαμόγελο. Άλλωστε και ο ψυχολογικός τομέας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή μας. Απευθύνεται στην πλειονότητα των ανθρώπων και εκτός από το χαμόγελο και την καλή κατάσταση των δοντιών  μας προσφέρει αυτοπεποίθηση και χαρά.

Οδοντικα εμφυτευματα

Σε περιπτώσεις σπασίματος ενδείκνυνται εμφυτεύματα δοντιών.  Καλό είναι να τοποθετηθούν οδοντικα εμφυτευματα όταν υπάρχουν απώλειες δοντιών. Εδώ μπορείτε να ενημερωθείτε για οδοντικα εμφυτευματα κοστος.

Οδοντίατρος

Φυσικά όπως άλλωστε και σε όλες τις περιπτώσεις, η επιλογή κατάλληλου εξειδικευμένου οδοντίατρου έχει πολύ μεγάλη σημασία. Με τη σωστή καθοδήγηση, εκτίμηση και αξιολόγηση των προσωπικών αναγκών και των ιδιαιτεροτήτων που έχετε, μπορείτε να αποκτήσετε το χαμόγελο των ονείρων σας και φυσικά πάνω από όλα να έχετε υγιή και γερά δόντια. Σε ένα όμορφο άνετο και εξοπλισμένο με όλα τα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας ιατρείο, η οδοντίατρος Τάνια Χατζηπαναγιωτίδου θα σας βοηθήσει ώστε να αποκτήσετε το πιο όμορφο και λαμπερό χαμόγελο. Μη διστάσετε λοιπόν να πάρετε τη μεγάλη απόφαση.