Όψεις και στεφάνες πορσελάνης εικόνες πριν και μετά

Οι όψεις πορσελάνης αποτελούν μία από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους της σύγχρονης αισθητικής οδοντιατρικής. Όταν αναφερόμαστε στις όψεις πορσελάνης εννοούμε ότι τοποθετούνται στα δόντια πολύ λεπτές φλούδες από πορσελάνη που τα καλύπτουν ώστε αυτά να λάβουν το σχήμα και το χρώμα που επιθυμούμε. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι μπορούμε να αποκτήσουμε το χαμόγελο που θέλουμε. Είναι μία μέθοδος που χρησιμοποιούν πολύ συχνά ηθοποιοί ,παρουσιαστές, τραγουδιστές και άνθρωποι της τηλεόρασης οι οποίοι θέλουν να έχουν ωραίο και αστραφτερό χαμόγελο. Οι ακόλουθες εικόνες θα επιτρέψουμε να σχηματίσετε μία προσωπική γνώμη για τις όψεις πορσελάνης. Στη σελίδα μας έχουμε δημοσιεύσει πολλά άρθρα αισθητικής οδοντιατρικής. Στόχος όλων αυτών των άρθρων είναι η ενημέρωση του επισκέπτη.

Εικόνες με όψεις και στεφάνες πορσελάνης πριν και μετά

1. Στην πρώτη εικόνα βλέπουμε το αποτέλεσμα της αποκατάστασης ολόκληρου του στόματος με όψεις και στεφάνες πορσελάνης. Ιδιαίτερα απαιτητικό περιστατικό λόγω της εκτροπής της μέσης γραμμής προς τα αριστερά της ασθενούς.

όψεςι πορσελάνης 1η εικόνα
όψεις πορσελάνης 1η εικόνα

2. Εδώ παρουσιάζουμε σύνθετο περιστατικό με αποτριβές δοντιων λόγω βρυγμού, τόσο στα μπροστινά όσο και στα πίσω δόντια. Αφού αποκαταστάθηκαν οι μασητικές επιφάνειες των πίσω δοντιών με ρητίνες και επαναφέραμε τη χαμένη κάθετη διάσταση του στόματος,τοποθετήθηκαν ολοκεραμικές όψεις πορσελάνης στους τέσσερις τομείς της άνω γνάθου. Στα υπόλοιπα δόντια έγινε λέυκανση. Πλήρης αισθητική και λειτουργική αποκατάσταση. Μετα το τέλος της θεραπείας η ασθενής φοράει ναρθηκα βρυγμού ύπνου για προστασία από μελλοντικές αποτριβές.

όψεςι πορσελάνης 2η εικόνα
όψεις πορσελάνης 2η εικόνα

3. Η τρίτη περίπτωση αφορά σύνθετο περιστατικό ασθενούς με έντονες αποτριβές δοντιών λόγω βρυγμού. Μετά από μελέτη της σύγκλεισης του στόματος που είχε διαταραχθεί,τοποθετήθηκαν στεφάνες πορσελάνης σε όλα τα δόντια του στόματος. Αποκαταστάθηκε με αυτό τον τρόπο η χαμένη κάθετη διάσταση του στόματος ,καθώς και η αισθητική και λειτουργία του. Μετά το τέλος της θεραπείας ο ασθενής χρησιμοποιεί πλεόν νάρθηκα βρυγμού για αποφυγή μελλοντικών βλαβών.

όψεςι πορσελάνης 3η εικόνα
όψεις πορσελάνης 3η εικόνα

4. Το επόμενο περιστατικό αφορά αποκατάσταση άνω και κάτω γνάθου με ολοκεραμικές στεφάνες ζιργκονίου. Ιδιαίτερα απαιτητικό περιστατικό με απόκληση της μέσης γραμμής προς τα αριστερά του ασθενούς και ύπαρξη δύο πλαγίων τομέων δεξιά. Πλήρης αισθητική και λειτουργική αποκατάσταση.Διάρκεια θεραπείας δύο εβδομάδες.

όψεςι πορσελάνης 4η εικόνα
στεφάνες πορσελάνης 4η εικόνα

5. Στην πέμπτη εικόνα δείχνουμε αποκατάσταση άνω γνάθου με όψεις πορσελάνης. Ιδιαίτερα περίπλοκο περιστατικό με μειωμένη κάθετη διάσταση και προγναθισμό. Αυξήθηκε η κάθετη διάσταση με προσθήκη ρητινών στις μασητικές επιφάνειες των πίσω δοντιών, δίνοντάς μας έτσι τη δυνατότητα να φέρουμε τα δόντια της άνω γνάθου πιο μπροστά με ολοκεραμικές όψεις πορσελάνης. Η ασθενής μπορεί πλέον να απολαμβάνει εκτός από ένα όμορφο χαμόγελο και μία άριστη μασητική και φωνητική ικανότητα.

όψεςι πορσελάνης 5η εικόνα
όψεις πορσελάνης 5η εικόνα

6. Εδώ παρουσιάζουμε την αποκατάσταση των τεσσάρων τομέων της άνω γνάθου με ολοκεραμικές στεφάνες ζιργκονίου. Οι ολοκεραμικές στεφάνες έχουν το χαρακτηριστικό ότι μπορούν να προσομοιάσουν απόλυτα με τα φυσικά δόντια λόγω των διαφανειών και της φωτεινότητάς τους.Μέσα σε λίγες ημέρες η ασθενής απολαμβάνει πλήρη αποκατάσταση της αισθητικής του χαμόγελού της.

όψεις πορσελάνης 6η εικόνα
στεφάνες πορσελάνης 6η εικόνα

7. Κλείνουμε δείχνοντας εικόνα που αφορά την τοποθέτηση δύο εμφυτευμάτων στην αριστερή άνω πλευρά της ασθενούς για αποκατάσταση του ελλείματος δοντιών και στη συνέχεια τοποθέτηση ολοκεραμικών στεφανών (θήκες) σε όλα τα δόντια της άνω γνάθου. Μετά τη θεραπεία το στόμα βρίσκεται σε τέλεια υγεία,ενώ εκτός της αισθητικής και λειτουργικότητας έχει αποκατασταθεί και η φώνηση της ασθενούς.

στεφάνες πορσελάνης 7η εικόνα
στεφάνες πορσελάνης 7η εικόνα

Γιατί να επιλέξω στεφάνες πορσελάνης

Οι στεφάνες πορσελάνης είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους της αισθητικής οδοντιατρικής. Το μεγάλο πλεονέκτημα που έχουν σε σχέση με τις όψεις ρητίνης είναι δεν προσλαμβάνουν χρωστικές. Ένα ακόμα μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι οι στεφάνες πορσελάνης ουσιαστικά τοποθετούνται μόνιμα στο στόμα μας. Αποτελούν μία λύση που θα μας δώσει σχεδόν μόνιμη αποκατάσταση του προβλήματος της οδοντοστοιχίας.

Εικόνες με bonding δοντιών (όψεις ρητίνης) πριν και μετά

Οι στεφάνες πορσελάνης που είδαμε το άρθρο αποτελούν το βαρύ πυροβολικό της αισθητικής οδοντιατρικής. Μία εναλλακτική μέθοδος είναι οι όψεις ρητίνης. Μόνο που αντί για πορσελάνη χρησιμοποιούμε ως υλικό τις ρητίνες. Πρόκειται για υλικό παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιούμε στα σφραγίσματα των δοντιών μας. Για να μπορείτε να σχηματίσετε τη δική σας εικόνα σε σχέση με τις δύο αυτές τεχνικές εδώ έχουμε δημοσιεύσει εικόνες με όψεις ρητίνης πριν και μετά την εφαρμογή της θεραπείας. Όταν δείτε πώς ήταν το στόμα του ασθενούς πριν τοποθετηθούν οι όψεις ρητίνης και θα συγκρίνεται με το αποτέλεσμα της τοποθέτησης όψεων ρητίνης θα καταλάβετε πόσο αξιόλογο είναι το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης μεθόδου. Εδώ μπορείτε να δείτε τις εικόνες με όψεις ρητίνης πριν και μετά.

Γιατί να επιλέξω όψεις ρητίνης

Με τις ρητίνες μπορούμε να αλλάξουμε το σχήμα και το χρώμα των δοντιών. Το πλεονέκτημα των όψεων ρητίνης σε σχέση με τις όψεις πορσελάνης είναι ότι η αποκατάσταση γίνεται άμεσα. Δηλαδή ο ασθενής φεύγει με διορθωμένα δόντια μέσα την ίδια μέρα. Επίσης οι οποίες ρητίνες έχουν πολύ πιο χαμηλό κόστος σε σχέση με τις όψεις πορσελάνης διότι δεν απαιτείται οδοντοτεχνίτης. Ένα άλλο πλεονέκτημα των όψεων ρητίνης είναι ότι είναι πιο συντηρητική μέθοδος. Η ρητίνη μπαίνει στην μπροστινή επιφάνεια των δοντιών και καλύπτει τα κενά και τις ατέλειες. Εδώ μπορείτε να ενημερωθείτε για τις όψεις ρητίνης.

Εμφυτεύματα δοντιών

Σε περιπτώσεις που έχουμε απώλεια δοντιού έχει πολύ μεγάλα κενά στα δόντια και θα μας βοηθήσουν και οι όψεις πορσελάνης ούτε οι όψεις ρητίνης. Η κορυφαία μέθοδος και την κάλυψη κενων στην οδοντοστοιχια είναι τα εμφυτεύματα δοντιών. Πρόκειται για βίδες τιτανίου οι οποίες τοποθετούνται στο κενό που έχει αφήσει η ρίζα του δοντιού. Είναι η πιο ασφαλής και πιο μόνιμη κλήση διότι είναι σαν να αποκτήσουμε καινούργια δόντια. Με απλά λόγια τα δόντια μας είναι σαν να επανέρχονται στο σημείο που ήταν όταν ήμασταν 15 χρονών. Η τεχνική της εμφύτευσης δοντιών μας δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουμε καινούργια γερά δόντια.

Εικόνες με εμφυτεύματα δοντιών πριν και μετά

Έχουμε συγκεντρώσει εικόνες με εμφυτεύματα δοντιών πριν και μετά ώστε να δείτε τα εκπληκτικά αποτελέσματα αυτής της μεθόδου σε στόματα ασθενών. Όπως μπορείτε να δείτε στις εικόνες εμφυτευμάτων δοντιών το στόμα του ασθενούς πριν την τοποθέτηση εμφυτευμάτων ήταν σε πολύ κακή κατάσταση. Μετά την τοποθέτηση εμφυτευμάτων δοντιών κωνσταντίνης απέκτησε πάλι λαμπερό χαμόγελο. Διαθέτει δόντια ισχυρά ακριβώς σαν εκείνα που έχασε. Παρατηρώντας τις εικόνες εμφυτευμάτων δοντιών θα δείτε ότι το αποτέλεσμα είναι εντελώς φυσικό. Ο ασθενής είναι σαν να έχει καινούργια φυσικά πραγματικά δόντια. Εδώ δείχνουμε τις εικόνες με εμφυτεύματα δοντιών πριν και μετά.

Η οδοντίατρος προτείνει

Στο άρθρο που μόλις διαβάσατε παρουσιάζουμε εικόνες με στεφάνες πορσελάνης. Οι εικόνες προέρχονται από θεραπείες αποκατάστασης δοντιού με στεφάνες πορσελάνης που πραγματοποιήθηκαν στο ιατρείο της οδοντιάτρου κυρίας Τάνιας Χατζηπαναγιωτίδου. Ο σκοπός της δημοσίευσης αυτών των φωτογραφιών είναι για να δείξουμε το αποτέλεσμα της τοποθέτησης στεφάνης από πορσελάνη. Έχετε τη δυνατότητα να θαυμάσετε το χαμόγελο του ασθενούς πριν και μετά την τοποθέτηση όψεων πορσελάνης. Εδώ οφείλουμε να τονίσουμε δύο πράγματα. Το πρώτο είναι ότι έγινε κάθε προσπάθεια ανωνυμοποίησης και διαφύλαξης των προσωπικών δεδομένων. Δεν υπάρχει περίπτωση αναγνώρισης του ασθενούς μέσα από τις φωτογραφίες. Το δεύτερο που οφείλουμε να τονίσουμε είναι ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση ο επισκέπτης της ιστοσελίδας να πάρει το ρόλο του γιατρού και να προσπαθείς να βγάλεις συμπεράσματα και να κρίνει αν στην περίπτωση του ταιριάζει το bonding δοντιών, οι στεφάνες πορσελάνης, οι όψεις ρητίνης η τα εμφυτεύματα δοντιών.

Αυτό είναι μία απόφαση που λαμβάνεται με βάση τα ιατρικά δεδομένα και παραμέτρους που ενδεχομένως να μη γνωρίζει ο επισκέπτης της ιστοσελίδας. Μόνο η οδοντίατρος είναι σε θέση να κρίνει την εφικτότητα της εφαρμογής των μεθόδων στο στόμα του κάθε ασθενούς. Πριν τοποθετηθούν όψεις ρητίνης, όψεις πορσελάνης η εμφυτεύματα δοντιών γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για να επιβεβαιωθεί ότι όντως ο ασθενής είναι σε θέση να δεχτεί αυτές τις θεραπείες. Εάν θέλετε να εξετάζεται το ενδεχόμενο εφαρμογής όποιον πορσελάνης στο δικό σας στόμα δεν έχετε να πάρα να κάνετε μία επίσκεψη στην οδοντίατρο. Το ιατρείο βρίσκεται στη Γλυφάδα.