Εμφυτεύματα δοντιών περιστατικά

Εμφυτεύματα δοντιών περιστατικά από πραγματικούς ασθενείς. Εδώ βλέπουμε κάποια περιστατικά με εμφυτεύματα δοντιών.  Με απλά λόγια τα εμφυτεύματα δοντιών είναι βίδες τιτανίου οι οποίες τοποθετούνται στο κενό που άφησε το χαμένο δόντι.  Τα εμφύτευμα δοντιών υποκαθιστούν τη ρίζα του χαμένου δοντιού. Πρόκειται για την πιο συντηρητική μέθοδο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να καλύψουμε το κενό της απώλειας δοντιού. Στην οδοντιατρική επιστήμη η συντηρητική μέθοδος είναι εκείνη η οποία δεν απαιτεί τρόχισμα ή άλλου είδους παρεμβάσεις στα διπλανά δόντια.  Η τοποθέτηση εμφυτευμάτων δοντιών είναι μία σχετικά νέα τεχνική της αισθητικής οδοντιατρικής.  Παλαιότερα χρησιμοποιούσαμε τις γέφυρες.  Όμως η γέφυρα με την πάροδο του χρόνου παρουσιάζει αρκετά προβλήματα.  Επίσης δεν είναι συντηρητική μέθοδος όπως είναι τα εμφυτεύματα δοντιών.

Εμφυτεύματα δοντιών πρώτο περιστατικό

Στο πρώτο περιστατικό που θα συζητήσουμε σήμερα η ασθενής προσήλθε στο ιατρείο σε αυτή την κατάσταση, σε αυτή την εικόνα.

εμφυτεύματα δοντιών 1
εμφυτεύματα δοντιών 1

Είχε κινητικότητα σε όλα της τα δόντια, σε όλα τα πάνω δόντια, στα δόντια της άνω γνάθου. Στα δόντια της κάτω γνάθου υπήρχε πολύ μικρή κινητικότητα. Εκεί έγινε θεραπεία περιοδοντίτιδας. Με αυτό τον τρόπο κρατήθηκαν τα δόντια της κάτω γνάθου. Τα δόντια της άνω γνάθου δεν μπορούσαν να κρατηθούν. Είχαν κινητικότητα τελικού σταδίου. Δηλαδή πολύ μεγάλη κινητικότητα και έπρεπε να αφαιρεθούν όλα. Όπως καταλαβαίνετε η ασθενής δεν μπορούσε να μασήσει. Όταν κουνιούνται όλα σου τα δόντια δεν έχεις δυνατότητα μάσησης. Όλη αυτή η κατάσταση συνέβαινε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Και αποφάσισε να έρθει στο ιατρείο μας για τη λύση του προβλήματός της. Αφαιρέθηκαν τα δόντια σε μια συνεδρία, και τοποθετήθηκαν έξι εμφυτεύματα στην άνω γνάθο. Αφότου τοποθετήθηκαν τα έξι εμφυτεύματα της άνω γνάθου η τελική αποκατάσταση με πορσελάνη είναι αυτή εδώ που βλέπουμε στη φωτογραφία του μετά. Τοποθετήθηκαν δεκατέσσερα δόντια στην άνω γνάθο τα οποία είναι ενιαία. Δηλαδή τα δεκατέσσερα δόντια αποτελούν μια γέφυρα ενιαία και στηρίζονται σε αυτά τα έξι εμφυτεύματα.

Η αποκατάσταση είναι ακίνητη, δηλαδή δεν μπαινοβγαίνει μέσα στο στόμα. Η ασθενής νιώθει  ότι έχει επανέλθει στην κατάσταση που βρισκόταν το στόμα της όταν ήταν δεκαέξι ή δεκαεπτά χρονών. Όπως ήταν τα δόντια μας στα νιάτα μας, πριν ξεκινήσουν τα όποια προβλήματα. Και μάλιστα με την αισθητική που η ίδια και εμείς επιθυμούμε.  Ένα τέλειο χαμόγελο, δεδομένου ότι το φτιάχνουμε από την αρχή. Και στο χρώμα που επιλέγουμε. Έγινε μάλιστα λεύκανση στα δόντια της κάτω γνάθου και έτσι μπορέσαμε να βάλουμε ένα λίγο πιο άσπρο χρώμα στα πάνω δόντια. Χαμογελάει πλέον ευτυχισμένα.

εμφυτεύματα δοντιών 1 μετά
εμφυτεύματα δοντιών 1 μετά

Εμφυτεύματα δοντιών δεύτερο περιστατικό

Στο δεύτερο περιστατικό ο ασθενής προσήλθε σε αυτή την κατάσταση. Δεν είχε καθόλου δόντια στην κάτω γνάθο. Στην άνω γνάθο είχε μόνο μια γέφυρα αριστερά πάνω και ένα δόντι πίσω-πίσω από τη δεξιά του πλευρά. Υπήρχαν κάποιες κινητές αποκαταστάσεις που φορούσε.

εμφυτεύματα δοντιών 2
εμφυτεύματα δοντιών 2

Αποφάσισε να προχωρήσει σε ακίνητη αποκατάσταση. Τοποθετήθηκαν στην άνω γνάθο τέσσερα εμφυτεύματα, δεδομένου ότι κρατήθηκαν τα δόντια που έχει στην άνω γνάθο, δηλαδή αυτά που βλέπουμε στην αρχή. Κρατήθηκε η γέφυρα στα αριστερά και το δόντι πίσω-πίσω. Άρα χρειάστηκαν μόνο τέσσερα εμφυτεύματα στην άνω γνάθο ενώ στην κάτω γνάθο τοποθετήθηκαν έξι εμφυτεύματα. όλα έγιναν σε μια συνεδρία, σε ένα ραντεβού. Τοποθετήθηκαν λοιπόν τα τέσσερα εμφυτεύματα στην άνω γνάθο και τα έξι στην κάτω γνάθο. Και στην πορεία τοποθετήθηκε μια γέφυρα ενιαία στην άνω γνάθο και μια γέφυρα ενιαία στην κάτω γνάθο. Η γέφυρα της άνω γνάθου είχε οκτώ δόντια και η γέφυρα της κάτω γνάθου είχε δεκατέσσερα δόντια. Οι αποκαταστάσεις αυτές είναι ακίνητες, δηλαδή δεν μπαινοβγαίνουν στο στόμα.

εμφυτεύματα δοντιών 2 μετά
εμφυτεύματα δοντιών 2 μετά

Ο ασθενής μπορεί να μασήσει άνετα. Θα προσέλθει μόνο στο ιατρείο για επανεξετάσεις. Όπως  θα έκανε κάποιος που τα κανονικά του δόντια και επισκέπτεται τον οδοντίατρο ανά εξάμηνο για ένα καθαρισμό ή έναν έλεγχο. Το ίδιο ακριβώς θα κάνει και αυτός ο ασθενής. Θα έρχεται ανά εξάμηνο να τον βλέπουμε. Να βγάζουμε κάποιες ακτινογραφίες ενδεχομένως, μια φορά το χρόνο συνήθως. Για έναν καθαρισμό και έναν έλεγχο, τίποτα περισσότερο. Ένα απλό βούρτσισμα, όπως θα κάναμε με τα δικά μας δόντια. και μάλιστα μετά το τέλος των θεραπειών πάντοτε κάνουμε και ένα μάθημα βουρτσίσματος στους ασθενείς μας. Διότι δεν γεννηθήκαμε γνωρίζοντας πως πρέπει να βουρτσίζουμε τα δόντια μας. Για να είμαστε σίγουροι ότι από εδώ και πέρα η φροντίδα των δοντιών τους θα είναι η ενδεδειγμένη

Εμφυτεύματα δοντιών τρίτο περιστατικό

Στο τρίτο περιστατικό προσήλθε η κυρία αυτή χωρίς δόντια στην κάτω γνάθο. Μάλλον είχε τρία δόντια στην κάτω γνάθο τα οποία είχαν πολύ μεγάλη κινητικότητα και αφαιρέθηκαν. Πάνω σε αυτά τα τρία δόντια κρατιόταν μια κινητή μερική οδοντοστοιχία. Αυτά τα τρία δόντια χρειάστηκε να βγουν και ήθελε να προχωρήσει σε αποκατάσταση με εμφυτεύματα.

εμφυτεύματα δοντιών 3
εμφυτεύματα δοντιών 3

Τοποθετήθηκαν έξι εμφυτεύματα στην κάτω γνάθο. Οι εξαγωγές και τα εμφυτεύματα έγιναν σε μια συνεδρία. Και στη συνέχεια πάρθηκαν τα αποτυπώματα, έγιναν οι πρόβες για να μπορέσουμε να κατασκευάσουμε, με τη βοήθεια του οδοντοτεχνίτη, μια ενιαία γέφυρα πορσελάνης με δεκατέσσερα δόντια. Που αποκαθιστά πλήρως την κάτω γνάθο και αισθητικά και λειτουργικά. Και πλέον η εικόνα είναι αυτή που βλέπετε στη δεύτερη φωτογραφία. Είναι ακίνητη αποκατάσταση. Η ασθενής μπορεί να μασήσει άνετα. Δεν χρειάζεται να βάζει και να βγάζει πλέον κινητές μερικές ή ολικές οδοντοστοιχίες. Προσέρχεται μόνο για έναν έλεγχο ανά εξάμηνο. Καθώς και όποιον ακτινογραφικό έλεγχο εμείς θεωρήσουμε αναγκαίο, συνήθως μια φορά το χρόνο.

εμφυτεύματα δοντιών 3 μετά
εμφυτεύματα δοντιών 3 μετά

Εμφυτεύματα δοντιών τέταρτο περιστατικό

Στο περιστατικό αυτό η κυρία προσήλθε σε αυτή την αρχική κατάσταση. Πάνω σε αυτά τα δόντια στηρίζονταν μια μικρή γέφυρα. Και πάνω σε αυτή τη γέφυρα στηρίζονταν μια μερική οδοντοστοιχία. Η γέφυρα πλέον είχε κινητικότητα και έπρεπε να φύγει. Αυτή ήταν η αρχική κατάσταση.

εμφυτεύματα δοντιών 4
εμφυτεύματα δοντιών 4

Ήθελε να προχωρήσει σε ακίνητη αποκατάσταση με εμφυτεύματα και όχι σε ολική οδοντοστοιχία. Και έτσι αφαιρέθηκαν και τα υπόλοιπα δόντια. Τοποθετήθηκαν έξι εμφυτεύματα στην άνω γνάθο και στην πορεία δημιουργήθηκε μια γέφυρα με τη βοήθεια του οδοντοτεχνίτη μας. Μια γέφυρα ενιαία πορσελάνης με δεκατέσσερα δόντια στην άνω γνάθο. Η οποία στηρίζεται στα έξι εμφυτεύματα που τοποθετήσαμε. Είναι ακίνητη, δεν μπαινοβγαίνει. Η αισθητική είναι αυτή που επιθυμούσαμε. Στο χρώμα που επιθυμούσαμε και στο σχήμα που ταιριάζει στο πρόσωπο της ασθενούς, καθώς και στη φώνηση.

εμφυτεύματα δοντιών 4 μετά
εμφυτεύματα δοντιών 4 μετά

Και πλέον απολαμβάνει ένα ωραίο χαμόγελο και μια τέλεια μασητική λειτουργία. Δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα περισσότερο από το να βουρτσίζει σωστά τα δόντια όπως έχουμε διδάξει στην ίδια και σε όλους τους ασθενείς μας στο τέλος κάθε θεραπείας. Άρα το βούρτσισμα είναι αποτελεσματικό και η μόνη της υποχρέωση είναι να έρχεται ανά εξάμηνο να τη βλέπουμε.

Εμφυτεύματα δοντιών πέμπτο περιστατικό

Εδώ ο συγκεκριμένος κύριος προσήλθε στο ιατρείο σε αυτή την κατάσταση. Δεν έχουμε την αρχική εικόνα. Εδώ η φωτογραφία που βλέπουμε είναι με τοποθετημένα τα εμφυτεύματα.

εμφυτεύματα δοντιών 5
εμφυτεύματα δοντιών 5

Η αρχική του εικόνα ήταν με τέσσερα δόντια στην άνω γνάθο που κρατούσαν μια γέφυρα. Τα οποία δόντια άρχισαν να κουνιούνται. Αφαιρέθηκαν τα τέσσερα δόντια. Κουνιόντουσαν σε τελικό στάδιο. Εκεί ήταν η κινητικότητά τους, άρα χρειαζόντουσαν εξαγωγή. Ο κύριος θα πήγαινε είτε σε ολική οδοντοστοιχία ή σε ακίνητη αποκατάσταση με εμφυτεύματα. Τοποθετήθηκαν λοιπόν τα έξι εμφυτεύματα, αυτά που βλέπουμε στην άνω γνάθο. Και πάνω αυτά τα έξι εμφυτεύματα συγκρατήθηκε αυτή η γέφυρα που βλέπουμε στην τελική εικόνα.

εμφυτεύματα δοντιών 5 μετά
εμφυτεύματα δοντιών 5 μετά

Η γέφυρα αυτή έχει δώδεκα δόντια στην άνω γνάθο. Είναι στο χρώμα των δοντιών της κάτω γνάθου δεδομένου ότι τα κάτω δόντια τα κρατήσαμε. Είναι πορσελάνη και η κάτω γνάθος από παλιές εργασίες. Κρατήσαμε το χρώμα της κάτω γνάθου και δημιουργήσαμε αυτή τη γέφυρα στην άνω γνάθο. Ακίνητη αποκατάσταση και ο ασθενής χαμογελάει πάρα πολύ ωραία, ευτυχισμένος. Και έρχεται ανά εξάμηνο για να τον παρακολουθήσουμε.

Εμφυτεύματα δοντιών έκτο περιστατικό

Εδώ βλέπουμε ένα απλό περιστατικό για να δείξουμε ότι δεν ασχολούμαστε μόνο με ολικές αποκαταστάσεις άνω ή κάτω γνάθου.

εμφυτεύματα δοντιών 6
εμφυτεύματα δοντιών 6

Μπορεί σε κάποιον ασθενή μας να λείπουν ένα ή δυο δόντια. Ή ακόμα και τρία δόντια σε κάποια περιοχή. Εκεί λοιπόν όπως βλέπουμε στο συγκεκριμένο περιστατικό τοποθετήθηκαν δυο εμφυτεύματα στην περιοχή του πρώτου και του δεύτερου προγόμφιου. Και δεδομένου ότι ακτινογραφικά ο ασθενής στην περιοχή των γομφίων πίσω δεν είχε καθόλου κόκκαλο και θα έπρεπε να προχωρήσουμε σε ανύψωση ιγμορείου, δεν το κάναμε. Και πάρα πολλές φορές επιλέγουμε να κινηθούμε συντηρητικά ώστε να τελειώσει η αποκατάσταση και η θεραπεία του ασθενούς πολύ πιο γρήγορα και με πολύ μικρότερη ταλαιπωρία.

Έτσι λοιπόν σε αυτή την περίπτωση τοποθετήσαμε μόνο δυο εμφυτεύματα στην περιοχή του πρώτου και του δεύτερου προγόμφιου, όπου υπήρχε κόκκαλο. Και ο πρώτος γομφίος είναι πρόβολος σε αυτή τη γέφυρα. Στηρίζεται πάρα πολύ καλά η αποκατάσταση αυτή. Δεν έχει κανένα πρόβλημα, είναι πλήρης αποκατάσταση. Θεωρείται πλήρης αποκατάσταση της περιοχής δεδομένου ότι όταν έχουμε και τον πρώτο μας γομφίο η μασητική μας ικανότητα είναι στο 70%. Οπότε με το 70% της μασητικής ικανότητας κάποιος ασθενής μπορεί να μασήσει πάρα πολύ καλά.  Και έτσι δεν προχωρήσαμε σε ανύψωση ιγμορείου που χρειαζόταν προκειμένου να μπει ακόμα ένα δόντι. Δηλαδή μόνο ο δεύτερος γομφίος λείπει σε αυτή την περίπτωση.

Δεν προχωρήσαμε στην ανύψωση ιγμορείου που είναι μια διαδικασία χρονοβόρα. Οικονομικά επιβαρύνεται ο ασθενής περισσότερο, αλλά κυρίως είναι το χρονικό διάστημα που πρέπει να περιμένει ο ασθενής προκειμένου να προχωρήσουμε μετά στην τοποθέτηση των εμφυτευμάτων. Αισθητικά είναι άψογη η αποκατάσταση δεδομένου ότι στο χαμόγελο, όταν ένας ασθενής χαμογελάει, φαίνονται τα δόντια μέχρι το δεύτερο προγόμφιο. Δηλαδή το χαμόγελό μας φτάνει μέχρι το δεύτερο προγόμφιο. Εδώ βάλαμε και τον πρώτο γομφίο. Άρα αισθητικά είναι τέλειος. Μασητικά είναι επίσης πάρα πολύ καλά. Και έτσι τοποθετήθηκε αυτή η γέφυρα με τα τρία δόντια και αποκαταστάθηκε πλήρως. Είναι ακίνητη αποκατάσταση, δεν χρειάζεται να μπαίνει και να βγαίνει κάτι.

εμφυτεύματα δοντιών 6 μετά
εμφυτεύματα δοντιών 6 μετά

Εμφυτεύματα δοντιών έβδομo περιστατικό

Εδώ η ασθενής προσήλθε στο ιατρείο με έλλειψη των δοντιών στην πάνω πίσω περιοχή τη δεξιά. Επίσης μπροστά τα τέσσερα μπροστινά κάτω της δόντια έλλειπαν. Δηλαδή κουνιόντουσαν και χρειάστηκαν εξαγωγή τα κάτω δόντια. Επίσης πάνω είχε μια παλιά γέφυρα στην οποία κουνιόντουσαν τα δόντια και χρειάστηκαν εξαγωγή.

εμφυτεύματα δοντιών 7
εμφυτεύματα δοντιών 7

Δεν ήθελε να αλλάξει κάτι από τα υπόλοιπα δόντια της, τα οποία είναι σταθερά και είναι υγιή και αισθητικά την κάλυπταν.  Δεν χρειάστηκε να κάνουμε κάτι άλλο. Δεν ήθελε να προχωρήσει σε κάποια αλλαγή της αισθητικής των υπολοίπων δοντιών. Μόνο στην αποκατάσταση των κενών. Και έτσι τοποθετήσαμε τρία εμφυτεύματα στην άνω γνάθο και δυο στην κάτω γνάθο. Επίσης στην άνω γνάθο τοποθετήθηκε μια γέφυρα με πέντε δόντια, δηλαδή από κυνόδοντα μέχρι δεύτερο γομφίο. Και στην κάτω γνάθο μια γέφυρα με τέσσερα δόντια, στους μπροστινούς τομείς της κάτω γνάθου. Πλήρης αποκατάσταση του στόματος, μασητική, αισθητική και λειτουργική. Αποκατάσταση στο χρώμα των υπολοίπων δοντιών, δεδομένου ότι θα τα κρατούσαμε. Η ασθενής είναι  πάρα πολύ χαρούμενη. Είναι ακίνητη αποκατάσταση με πορσελάνη, δεν μπαινοβγαίνει κάτι. Νιώθει σαν να είναι απολύτως δικά της τα δόντια. Έρχεται μόνο ανά εξάμηνο για να τη δούμε.

εμφυτεύματα δοντιών 7 μετά
εμφυτεύματα δοντιών 7 μετά

Εμφυτεύματα δοντιών όγδοο περιστατικό

Εδώ η ασθενής ήρθε στο ιατρείο μας με ολική οδοντοστοιχία στην άνω γνάθο και μια παλιά γέφυρα στην κάτω γνάθο της οποίας τα δόντια είχαν αρχίσει και κουνιόντουσαν. Συνεπώς έπρεπε να αφαιρεθούν δόντια και στη συνέχεια να δούμε τι θα κάνουμε. Η ασθενής ήθελε να προχωρήσει σε ακίνητη αποκατάσταση. Να πετάξει δηλαδή την ολική οδοντοστοιχία της άνω γνάθου και να βάλει ακίνητη αποκατάσταση και στην κάτω γνάθο.

εμφυτεύματα δοντιών 8
εμφυτεύματα δοντιών 8

Η οδοντίατρος τοποθέτησε έξι εμφυτεύματα στην άνω γνάθο και έξι εμφυτεύματα στην κάτω γνάθο. Η αποκατάσταση είναι πλήρης. Τοποθετήθηκαν δεκατέσσερα δόντια σε μια ακίνητη αποκατάσταση με πορσελάνες στην άνω γνάθο. Και δεκατέσσερα δόντια στην κάτω γνάθο με ακίνητη αποκατάσταση. Όταν λέμε ακίνητη αποκατάσταση σημαίνει ότι η αποκατάσταση είναι βιδωμένη πάνω στα εμφυτεύματα. Δεν φαίνεται απολύτως τίποτα. Εμείς έχουμε πρόσβαση σε αυτές τις αποκαταστάσεις. Όχι ο ασθενής, μόνο εμείς έχουμε πρόσβαση στην αποκατάσταση. Οτιδήποτε συμβεί με τα χρόνια, για παράδειγμα να σπάσει κάποιο κομμάτι πορσελάνης ή κάποιο εμφύτευμα δημιουργήσει κάποιο θέμα, τότε μπορούμε να τη βγάλουμε.

Εάν χρειαστεί κάτι να γίνει στην περιοχή τότε μπορούμε να αφαιρέσουμε τις γέφυρες αυτές τις ακίνητες. Δηλαδή έχουμε πρόσβαση εμείς οι οδοντίατροι στο να βάζουμε και να βγάζουμε αυτές τις γέφυρες. Όμως ο ίδιος ο ασθενής δεν μπορεί να βάζει και να βγάζει κάτι. Είναι τελείως ακίνητη η αποκατάστασή του, είναι βιδωμένη πάνω στα εμφυτεύματα. Δεν φαίνεται απολύτως τίποτα μέσα στο στόμα. Στην κυρία εδώ επιλέξαμε και ένα άσπρο χρώμα διότι το υποστήριζε πάρα πολύ ωραία. Είναι μια κυρία που περιποιείται πάρα πολύ τον εαυτό της. Και έτσι προχωρήσαμε σε αυτή την αποκατάσταση. Είναι πλήρης αποκατάσταση.  Άνω γνάθος δεκατέσσερα δόντια ακίνητα, κάτω γνάθος δεκατέσσερα δόντια ακίνητα. Θα έρχεται μόνο για έλεγχο μια φορά το εξάμηνο.

εμφυτεύματα δοντιών 8 μετά
εμφυτεύματα δοντιών 8 μετά

Εδώ μπορείτε να δείτε εικόνες με εμφυτεύματα δοντιών. Παρουσιάζουμε την κατάσταση πριν και μετά την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων.

Αισθητική οδοντιατρική

Η αισθητική οδοντιατρική περιλαμβάνει το σύνολο των τεχνικών με τους οποίους μπορούμε να βελτιώσουμε το χαμόγελο και γενικότερα την εμφάνιση των δοντιών του ασθενούς. Το σημαντικότερο ίσως πρόβλημα σε έναν ασθενή είναι η απώλεια δοντιού.  Η μέθοδος της αισθητικής οδοντιατρικής που μπορεί να καλύψει με τον καλύτερο τρόπο αυτό το κενό είναι τα εμφυτεύματα δοντιών. Σε πιο απλές περιπτώσεις που δεν υπάρχει κενό ανάμεσα στα δόντια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όψεις ρητίνης οι στεφάνες πορσελάνης.  Η πιο γρήγορη και η πιο οικονομική μέθοδος αισθητικής οδοντιατρικής είναι οι όψεις ρητίνης.  Όμως το βαρύ πυροβολικό της σύγχρονης αισθητικής οδοντιατρικής είναι οι στεφάνες πορσελάνης.  Εδώ μπορείτε να κάνετε μία σύγκριση ανάμεσα στις διαφορετικές μεθόδους αισθητικής οδοντιατρικής.

Στεφάνες πορσελάνης

Μία συνηθισμένη τεχνική σε περίπτωση ολικής απώλειας δοντιών είναι να συνδυαστούν τα εμφυτεύματα δοντιών με τις γέφυρες πορσελάνης.  Αυτό σημαίνει ότι θα τοποθετηθούν 6 εμφυτεύματα δοντιών στη γνάθο που έχει το πρόβλημα. Σε αυτό το εμφυτεύματα δοντιών θα στηριχτούν γέφυρες πορσελάνης οι οποίες θα καλύψουν ολόκληρη τη γνάθο.  Ο συνδυασμός εμφυτευμάτων δοντιών με στεφάνες πορσελάνης έχει τη δυνατότητα να σας δώσει το τέλειο χαμόγελο. Διότι μαζί θα σχεδιάσουμε το χαμόγελο που επιθυμείτε και θα τα πραγματοποιήσουμε με τη βοήθεια του οδοντοτεχνίτη προσαρμόζοντας κατάλληλα τις στεφάνες πορσελάνης.

Όψεις ρητίνης

Οι όψεις ρητίνης είναι η πιο απλή, πιο ανώδυνη και η πιο οικονομική μέθοδος της αισθητικής οδοντιατρικής. Μέσα σε ένα απόγευμα μπορείτε να αποκτήσετε το χαμόγελο που επιθυμείτε καλύπτοντας τα κενά και ρυθμίζοντας το σχήμα των δοντιών με τις όψεις ρητίνης. Πρόκειται για φλούδες ρητίνης που τοποθετούνται στην μπροστινή μεριά των δοντιών. Αποτελεί την ιδανική μέθοδο της αισθητικής οδοντιατρικής για περιπτώσεις που οι ασθενείς δεν απαιτείται να δαγκώνουν σκληρά με τα μπροστινά τους δόντια. Και βεβαίως οι όψεις ρητίνης αποτελούν την πιο οικονομική από τις μεθόδους της αισθητικής οδοντιατρικής.